back

На Чернігівщині розробляється нова Стратегія розвитку пасажирського автомобільного транспорту

28-03-2012 | 18:05

Питання сталої роботи пасажирського автомобільного транспорту, організації пасажирських автоперевезень, підвищення їх безпеки та якості на сьогоднішній день набули особливої актуальності. Для їх вирішення дорученням голови облдержадміністрації створено робочу групу щодо розробки проекту Стратегії розвитку пасажирського автотранспорту на період до 2015 року. До її складу ввійшли представники відповідних структурних підрозділів ОДА, управління транспорту та зв’язку Чернігівської міської ради, Асоціації перевізників, контролюючих органів, громадських організацій, депутати обласної ради та підприємці.

28 березня перший заступник голови облдержадміністрації Станіслав Прокопенко провів засідання робочої групи, на якому було представлено проект Стратегії розвитку пасажирського автотранспорту на період до 2015 року.

Про основні положення запропонованого проекту поінформував присутніх начальник відділу економіки транспорту, зв’язку та торф’яної галузей головного управління економіки ОДА Юрій Аношенко.

Під час обговорення проекту Стратегії члени робочої групи озвучили цілу низку пропозицій, які стосувалися пільгових та нелегальних перевезень, шляхів розвитку електротранспорту, моніторингу мережі пасажирських перевезень, якості та доступності послуг, оновлення пересувного складу тощо.

Учасники засідання зауважили, що проект Стратегії потребує доопрацювання з урахуванням пропозицій як перевізників, так і пасажирів, і контролюючих органів.

На завершення засідання Станіслав Прокопенко закликав усіх членів робочої групи до плідної співпраці та запропонував надати озвучені пропозиції у письмовій формі до головного управління економіки ОДА для узагальнення.

Він наголосив на тому, що важливими складовими успіху у вирішенні проблемних питань пасажирських перевезень є забезпечення прозорості шляхів їх розв’язання й широке залучення громадськості до обговорення.







Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації