back

На Чернігівщині ремонтують дороги

17-10-2016 | 17:00

У вирішенні однієї з найболючіших проблем – ремонтів доріг загального користування – нарешті почалися певні зрушення. Цьогоріч на поточні ремонти шести об’єктів області з держбюджету виділено понад 174 мільйони гривень.

Про це повідомив сьогодні, 17 жовтня, під час прес-брифінгу начальник Служби автомобільних доріг в Чернігівській області Володимир Гузема. За його інформацією, востаннє робили поточний ремонт доріг у 2011 році, капітально ж ремонтували – ще у 2007-му. Взагалі сьогоднішній стан автодоріг потребує надзвичайно великих фінансових затрат. Адже в області повністю дотримані міжремонтні терміни стосовно лише трьох відсотків автодоріг області. А їх загальна протяжність 7722 кілометри. Лише на ремонт відрізку автодороги Н-07 Київ – Суми – Юнаківка потрібно близько 3,7 мільярда гривень. Значних капіталовкладень потребують і ремонтні роботи на відрізку дороги Р-67 Чернігів – Ніжин – Прилуки – Пирятин – орієнтовно 910 мільйонів гривень.

І все ж додають оптимізму завершені та триваючі поточні ремонти. Так, вже відремонтовано чотири ділянки із шести запланованих. Це відрізки доріг Р-12 Чернігів – Мена – Сосниця – Грем'яч, Р-67 Чернігів – Ніжин – Прилуки – Пирятин, Р-68 Талалаївка – Ічня – Тростянець – Сокиринці, T-25-35 Козелець – Карпилівка – Сорокошичі, що разом склали 43,2 кілометра.

Наразі ведуться ремонтні роботи на трасі М-01 Київ – Чернігів – Нові Яриловичі та відновлюється міст через річку Рома біля села Кролевець-Слобідка Новгород-Сіверського району.

Як зауважив Володимир Гузема, терміни виконання робіт значно затримуються. Причина тому – недостатній транспортний ресурс «Укрзалізниці» для забезпечення необхідної кількості вагонів для вчасної доставки матеріалів для проведення ремонтів. Це питання неодноразово піднімалося облдержадміністрацією перед керівництвом держави. Зокрема, голова ОДА Валерій Куліч озвучив це вкрай проблемне питання під час Всеукраїнського селектору 4 жовтня.

Звичайно, ця проблема також може зашкодити і ремонту доріг загального користування місцевого значення. На ці потреби в обласному бюджеті заплановано 23 мільйони гривень, які дозволять ліквідувати 65 тисяч квадратних метрів ямковості на 109 автодорогах всіх районів області.

Повідомив начальник Служби автодоріг в області і про перспективні плани Кабміну стосовно ремонтів на найближчі три роки. Так, у 2017-му область очікує кошти на поточний ремонт семи ділянок автодоріг. На 2018-2019 вперше за останні десять років опрацьовуються можливості проведення капітальних ремонтів.

Також Володимир Гузема зауважив щодо готовності очолюваної ним Служби до зимового періоду.




Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації