back

Президент вручив державні нагороди бійцям шостої хвилі мобілізації

17-10-2016 | 08:08

Президент Петро Порошенко відвідав зону проведення антитерористичної операції, де провів оперативну нараду з керівниками секторів АТО та вручив високі державні нагороди військовослужбовцям.

Глава держави привітав військовослужбовців із Днем захисника України та подякував за високий професіоналізм, відвагу, мужність, патріотизмі, які вони проявили у захисті східних рубежів нашої держави, свободи та демократії.

Президент наголосив, що ці військовослужбовці є новою елітою Збройних Сил. «Це ви змогли довести, що українська армія здатна захистити Українську державу», - сказав Петро Порошенко.

Глава держави подякував військовослужбовцям, які були мобілізовані з шостою хвилею, і наголосив на їх визначній ролі у період початку створення контрактної армії. Він зазначив, що до кінця жовтня всі військовослужбовці шостої хвилі будуть звільнені в запас і повернуться додому.

Президент запевнив, що держава виконає всі зобов’язання перед військовими, що демобілізуються.

Водночас, Глава держави запросив всіх охочих перейти на контрактну службу до лав Збройних Сил. Президент наголосив, що і надалі буде просуватися шляхом створення професійної армії в Україні, бо це є перспективний шлях розвитку і держави, і Збройних Сил.

«Сьогодні ми маємо новонароджену армію і, я наголошую, новонароджену державу. 25 років тому незалежність нам упала з неба. А на сьогоднішній день проходить друге народження справжньої держави – патріотичної, сильної, вмотивованої і високо мобілізованої», - підкреслив Президент.

Глава держави нагородив військовослужбовців, які беруть безпосередню участь в антитерористичній операції та відзначилися під час бойових дій, а також вручив цінні подарунки.

Прес-служба Президента України