back

У Чернігові відзначатимуть День захисника України

13-10-2016 | 13:45

Запрошуємо долучитися до урочистостей з нагоди Дня захисника України. 13-14 жовтня жителі Чернігова та гості міста зможуть відвідати ряд заходів.

Без перебільшення, одним з найцікавіших з них стане показ військової техніки та стрілецької зброї, що перебувають на озброєнні Збройних сил України, Національної гвардії та Державної прикордонної служби. Працюватиме виставка на Красній площі міста, починаючи з 11:30 год. 14 жовтня.



Військові готують техніку до показу

Традиційно однією з локацій, де відбуватимуться урочистості до Дня захисника України та Дня Українського козацтва, стане Алея Героїв. Починаючи з 12:00 год. 14 жовтня, тут триватимуть святкові культурно-мистецькі та спортивні заходи. Справжнім козацьким кулішем та армійською кашею обіцяють пригощати чернігівські козаки та військові.

Важлива подія цього дня запланована в житті молодих козаків. Саме на свято Покрови на Валу біля пам’ятника Тарасу Шевченку о 10:30 год. відбудеться посвята та приведення до присяги майбутніх захисників України. Створюватимуть святковий настрій учасникам заходу бандуристи зразкового ансамблю «Соколики».

Окрім того, 13-14 жовтня у Чернігівському кіно-культурному мистецькому центрі з національно-патріотичного виховання дітей та молоді відбудеться показ тематичних виставок. Так, зокрема, до уваги відвідувачів центру буде представлена виставка Українського інституту національної пам’яті, переглянувши яку, кожен матиме змогу більш детально ознайомитися з історією українського війська.

Не менш цікаву експозицію під назвою «Нагороди та відзнаки українського війська 1914-1952рр.» у ці дні презентуватиме Чернігівський історичний музей ім. В.В. Тарновського.

Окремі тематичні стенди, присвячені історії українського козацтва, представлятимуть Чернігівська дитяча художня школа та Чернігівська міська школа мистецтв.

Разом з іншими експонатами у центрі відбуватиметься показ світлин, підготовлених громадськими організаціями та активістами.

Також усі бажаючі матимуть змогу долучитися до офіційної частини урочистих заходів. 14 жовтня о 10:00 год. на майданчику біля Катерининської церкви відбудеться покладання квітів до пам’ятника «Борцям за волю і незалежність України» та святкове богослужіння.

Вшанують пам'ять захисників України об 11:00 год. також покладанням квітів до Стели Героїв Небесної Сотні, Меморіальної стели загиблим учасникам АТО та Братської могили у сквері імені Попудренка.

По завершенні покладання урочистим маршем Красною площею міста пройдуть військові Чернігівського гарнізону.

А о 12:00 год. в обласному драмтеатрі розпочнуться урочисті збори та святковий концерт.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації