back

Нелегальні перевезення — загроза життю пасажирів

13-10-2016 | 09:07

Попри недосконалість українського законодавства, боротьба з нелегальними перевезеннями пасажирів в області триває. Про це учора, 12 жовтня, говорили на робочій нараді, проведеній заступником голови облдержадміністрації Сергієм Сергієнком.

Упорядкуванням пасажирських перевезень займаємось не один місяць. Проте всі вживані досі заходи не дали належного ефекту. Причин тому кілька, — констатував заступник голови ОДА. Одна з найвагоміших — складність притягнення до адміністративної відповідальності недобросовісного перевізника. У цій царині існує чимало юридичних нюансів. Їх обговоренню й була присвячена більша частина наради за участю представників Управління промисловості, транспорту і зв’язку ОДА, обласних управлінь Укртрансбезпеки та Держпраці, правоохоронних та судових органів.

Зокрема, було вирішено розробити чіткий механізм складання документів та збирання доказової бази, достатньої для розгляду справи в суді й винесення справедливого рішення.

— Мережа пасажирських перевезень області зруйнується, якщо не зупинити нелегалів. Закриються автостанції, куди вони не заїжджають. Збанкрутують перевізники, які не лише на законних підставах здійснюють прибуткові маршрути, а й забезпечують соціальні — возять пасажирів до невеликих віддалених сіл, — наголосив Сергій Сергієнко.

За словами начальника Управління промисловості, транспорту і зв’язку ОДА Сергія Меженного, якщо припиняться незаконні перевезення, автопідприємства, що працюють на законних підставах, готові за власний рахунок возити пільговиків. Адже позбувшись недобросовісних конкурентів, збільшать власні доходи.

Та найбільша проблема, переконані учасники наради, що нелегальні перевізники безвідповідально ставляться до технічного стану свого автотранспорту, чим наражають на небезпеку пасажирів. Тому було вирішено продовжувати спільну, максимально скоординовану роботу з упорядкування пасажирських перевезень в області.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації