back

Студентам – дуальне навчання, промисловості – підготовлені кадри. ЧНТУ і ОДА офіційно задекларували співпрацю

10-10-2016 | 21:35

Меморандум про співпрацю Чернігівської облдержадміністрації та Чернігівського національного технологічного університету підписано сьогодні керівниками цих установ. Вигодонабувачі партнерства – студенти і економіка області, її будівельна та аграрна галузі.

Документ, яким розширено базові напрямки співпраці між провідним технічним вишем Чернігівщини та виконавчою владою області, є першим у своєму роді для обох сторін. Ним передбачено залучення студентів до різного роду практик на підприємствах і в організаціях аграрної та будівельної галузей, а також – сприяння їхньому подальшому працевлаштуванню.

Ректор університету Сергій Шкарлет пояснив, що це є складовою «дуальної освіти» – найефективнішої методики для підготовки фахівців у цих галузях. Поєднання теорії і практики, взаємне пристосування цих двох складових з огляду на вимоги реальної економіки – запорука ефективності майбутніх фахівців і, як наслідок, підприємств.

«Це важливо для області, – переконаний голова ОДА Валерій Куліч. – Чим більше молодь буде ознайомлена з проблематикою регіону та залучена до вирішення нагальних проблем області під час свого студентства, тим більше якісних фахівців ми отримаємо на виході. Молоді спеціалісти не виїжджатимуть в інші регіони чи за кордон, а лишатимуться тут, бо як ніхто інший знатимуть реальний стан та особливості своїх галузей на Чернігівщині», – відзначив він.

Учасниками зустріч для підписання меморандуму були також начальник Управління освіти і науки облдержадміністрації Микола Конопацький та директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Андрій Подорван.


Прес-служба облдержадміністрації