back

Як освоюються бюджетні кошти – перевіряв Леонід Сахневич

10-10-2016 | 12:51

Днями перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич перебував з робочим візитом у Бахмацькому та Борзнянському районах.

Разом з місцевим керівництвом він оглянув освітні заклади, в яких тривають ремонтні роботи за рахунок Державного фонду регіонального розвитку та субвенції з державного бюджету.

У Бахмачі першого заступника голови ОДА цікавив хід робіт з реконструкції приміщень та заміни вікон у гімназії та загальноосвітній школі № 5. На заміну 229 вікон у школі передбачено 1,5 мільйона гривень, 127-ми вікон у гімназії – 832 тисячі гривень. Будівельні роботи проводяться за рахунок співфінансування: з місцевого бюджету та субвенції з державного.




До речі, найближчим часом розпочнеться ремонт даху, реконструкція фасаду та благоустрій прилеглої території Бахмацького будинку культури. На це планують спрямувати понад 3 мільйони гривень. Крім коштів Державного фонду регіонального розвитку, 390 тисяч витратять з місцевого бюджету.



Наступними локаціями стали Борзнянська загальноосвітня школа імені Христини Алчевської та ЗОШ І-ІІІ ступенів у селі Шаповалівка. На реконструкцію їдальні Борзнянської школи передбачено понад 509 тисяч гривень. На капітальний ремонт спортивного залу Шаповалівської ЗОШ виділено 478 тисяч.

Ремонтні роботи, що проводяться за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку та співфінансування з місцевого бюджету, наразі на стадії завершення.




Також посадовці відвідали і дошкільний навчальний заклад «Веселка» Височанської сільської ради, що на Борзнянщині. У дитсадку функціонувала одна група, де виховувалось 32 дітей. Проте бажаючих набагато більше – 70. Тож реконструкція існуючої будівлі із заміною даху, вікон та дверей створить можливість для майбутнього збільшення кількості груп у закладі.


Принагідно Леонід Сахневич обговорив з головою Височанської сільської ради Любов’ю Новіковою питання щодо можливого створення Височанської об’єднаної територіальної громади. Головне, на чому акцентував перший заступник голови ОДА, – спроможність функціонування цієї громади.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації