back

У Ялівщині відкрито нову навчальну екологічну стежку

07-10-2016 | 14:20

6 жовтня на території РЛП «Ялівщина» відбулось відкриття навчальної екологічної стежки «Дивосвіт природи Ялівщини».

В урочистому відкритті взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич, директор Департаменту екології та природний ресурсів ОДА Катерина Тканко, викладачі та студенти Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т.Г. Шевченка та небайдужі представники громадськості.

–  РЛП «Ялівщина» – важливий природоохоронний та рекреаційний центр Чернігова. Об’єкт постійно знаходиться у центрі уваги громадськості. У свою чергу, обласна влада, звичайно, не залишається осторонь цього питання. Підрозділами облдержадміністрації ведеться конкретна системна робота, направлена на збереження та розбудову парку. І сьогоднішнє відкриття екологічної стежки є одним з таких заходів, - сказав Леонід Сахневич.

Довжина навчальної екологічної стежки «Дивосвіт природи Ялівщини» – 2 кілометри. Маршрут має 14 зупинок, серед яких мальовничі куточки парку та місця, де ростуть дерева рідкісних у нашому регіоні видів.

Інформацію про ці об’єкти відвідувачі Ялівщини можуть отримати як від екскурсовода, так і зі стендів, розташованих поруч.

Впорядкування навчальної екологічної стежки «Дивосвіт природи Ялівщини» здійснено за рахунок коштів обласного природоохоронного фонду. Організаційну підтримку забезпечили Департамент екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації разом з РЛП «Ялівщина».



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації