back

Рятувальники готуються до дій в екстремальних зимових умовах

06-10-2016 | 09:00

5 жовтня в обласному Управлінні ДСНС України під головуванням заступника голови ОДА Сергія Сергієнка відбулося засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. У заході взяли участь представники структурних підрозділів облдержадміністрації, правоохоронних і силових структур, відомчих організацій та спеціалізованих служб.

На порядок денний винесли три питання – щодо затвердження Плану заходів з підготовки обласних управлінь, організацій і підприємств, місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування Чернігівської області до дій в екстремальних зимових умовах 2016/2017 років; щодо стану утримання джерел протипожежного водопостачання населених пунктів області; щодо реагування на випадки розливу ртуті та інших небезпечних хімічних речовин на території області.

З доповідями перед присутніми виступили начальник обласного центру з гідрометеорології Руслан Овсієнко, директор Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи ОДА Сергій Болдирев, тимчасово виконуючий обов’язки начальника обласного Управління ДСНС України Дмитро Бескостий.

Підводячи підсумки засідання, Сергій Сергієнко зосередив увагу присутніх на забезпеченні неухильного та своєчасного виконання прийнятого комісією рішення, постійної готовності аварійних і комунальних служб до реагування. Він доручив детально проаналізувати причини виникнення надзвичайних ситуацій в осінньо-зимовий період останніх років, особливо на найбільш уразливих об’єктах і системах життєзабезпечення населення.

–Від нас як від органів влади вимагається одне: повністю забезпечити функціонування систем життєзабезпечення населення та стабільної роботи закладів соціальної сфери в осінньо-зимовий період, – підкреслив заступник голови облдержадміністрації.


Управління ДСНС у Чернігівській області