back

Збройні Сили України зацікавлені у досвідчених воїнах з бойовим досвідом

05-10-2016 | 14:50

Пріоритетним завданням керівництва військових формувань України, в першу чергу Збройних Сил, є поступова заміна мобілізованих військовослужбовців на мотивованих добровольців — контрактників.

Поточного, 2016 року, до Збройних Сил України вже прийнято на військову службу за контрактом 53 тисячі осіб. З них близько 11 тисяч — з числа мобілізованих військовослужбовців.

Підготовлені та досвідчені військовослужбовці вже після мобілізації ще мають нагоду та можливість укласти контракт зі Збройними Силами та продовжити військову службу як контрактники.

Державою передбачено соціальний захист цієї категорії військовослужбовців та мотивація військовослужбовців до укладання контракту.

Наприклад, за військовослужбовцями, які уклали контракт під час особливого періоду, як і за мобілізованими військовослужбовцями зберігається робоче місце та середній заробіток. Відповідні державні гарантії з 2015 року передбачено ст. 119 Закону України «Кодекс законів про працю України».

Крім того, при укладанні контракту мобілізованими їм виплачується одноразова грошова винагорода (офіцеру — десять мінімальних зарплат, 14 500 грн., сержанту — дев’ять, 13 050 грн., солдату — вісім, 11 600 грн.) (відповідно до постанови КМУ від 14.05.2015 № 406).

З липня 2016 року збільшене грошове забезпечення для бойових командних посад сержантського складу на суму від 800 до 1200 грн. в залежності від посади і вислуги років.

Збройні Сили України запрошують військовослужбовців по мобілізації на військову службу за контрактом. Українська армія зацікавлена в найкращих та досвідчених воїнах з бойовим досвідом.

У Чернігівській області плановий показник по відбору кандидатів для прийняття на військову службу за контрактом у 2016 року виконаний на 92 %, це один з найкращих результатів по Україні. Про це, сьогодні, 5 жовтня, під час брифінгу у Чернігові заявив обласний військовий комісар Олександр Криворучко.

У 2016 році 1407 чоловіків з Чернігівщини підписали контракт і стали до лав Збройних Сил України.

Щодо призову на строкову військову службу, то тут ситуація дещо інша. Загалом, восени до війська з області призвуть близько 400 юнаків.

Особливість осіннього призову — строковиків не набиратимуть у Державну прикордонну службу. Як і раніше, жодного строковика не залучатимуть до участі в антитерористичній операції.

Під час служби юнаки отримуватимуть армійську зарплату відповідно до посадового окладу. Тим, хто був офіційно працевлаштований, додатково виплачуватимуть середньомісячну заробітну плату.

Окрім того, всім, кого призвали, виплатять одноразову матеріальну допомогу у розмірі 2 мінімальних заробітних плат.

Призовна кампанія триватиме до 29 листопада 2016 року.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації