back

Юрій Павленко: Захист прав дитини – один із пріоритетів соціальних ініціатив Президента

20-03-2012 | 11:33

Ефективний захист прав дитини – один із пріоритетів соціальних ініціатив, проголошених Главою держави. Про це заявив на брифінгу Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко. Він зокрема зазначив: третина завдань, поставлених Віктором Януковичем у відповідному дорученні щодо послідовного впровадження державної соціальної політики з підвищення стандартів життя, направлені насамперед на захист прав дітей, сімей з дітьми та найбільш уразливих категорій дітей.

«Президент України, зокрема, вимагає від Кабінету Міністрів виконання завдань щодо реалізації заходів із удосконалення роботи соціальних служб шляхом: повного охоплення їх послугами найуразливіших категорій населення; раннього виявлення проблемних сімей та вчасного надання їм підтримки (у тому числі багатодітним родинам); поетапного підвищення допомоги малозабезпеченим сім’ям з дітьми», – підкреслив Юрій Павленко.

Окрім того, за словами Уповноваженого з прав дитини, Глава держави наголошує на необхідності активізації роботи щодо влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, до різних форм сімейного виховання. Йдеться, зокрема, про прийомні сім'ї та дитячі будинки сімейного типу, збільшення кількості усиновлень українськими родинами, посилення соціального супроводу дітей, які виховуються під опікою.

«У дорученні Президента України також йдеться про подальшу реалізацію Національного проекту щодо створення сучасних перинатальних центрів у регіонах України для надання високоспеціалізованої медичної допомоги», - зазначив Ю.Павленко. За його словами, йдеться також про забезпечення поетапного впровадження європейського підходу до встановлення цін на лікарські засоби; реабілітацію хворих на ДЦП дітей тощо.

Також, згідно з дорученням Глави держави, Уряд має до 1 вересня поточного року забезпечити протезами і колісними кріслами всіх інвалідів із вадами опорно-рухового апарату, які цього потребують, додав Уповноважений Президента України з прав дитини.

Прес-служба Президента України Віктора Януковича