back

Про готовність України до зими – на всеукраїнському селекторі

04-10-2016 17:40

Стан підготовки країни до опалювального сезону – тема, яку обговорили сьогодні, 4 жовтня, під час селекторної наради під головуванням Віце-прем'єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка.

- Якісне забезпечення опалювального сезону у нинішніх умовах – питання національної безпеки, – наголосив Віце-прем'єр-міністр.

Він закликав голів облдержадміністрацій та відповідні центральні органи чітко оцінити ситуацію на місцях, аби ефективно бути готовими до зими. За оперативною інформацією, наразі лише декілька областей завершують підготовку об’єктів ЖКГ та бюджетної сфери. У цілому ж країна звітує про стовідсоткову готовність. Не є винятком і Чернігівщина.

Тож на селекторі прозвучало переконання щодо своєчасного входження України в опалювальний період. Зокрема, Геннадій Зубко назвав запаси газу, встановлені Кабміном, – це 17 мільярдів кубів проти 14-ти минулорічних.

Окрім вимоги Уряду стабільно провести опалювальний період, ще одне конкретне завдання – вживати заходи для поступового зменшення споживання енергії. Адже Україна на одного споживача витрачає в 3 рази більше енергії, ніж Німеччина, та у 5 разів – ніж Польща.

Геннадій Зубко акцентував увагу на нагальній необхідності «оздоровлення» галузі теплоенергетики та її модернізації. Так, наразі опрацьовується питання реструктуризації боргів теплопостачальним підприємствам.

- Реформа теплоенергетики має відбуватися паралельно із реформою енергоефективності. Задля цього ряд нормативних актів найближчим часом буде подано на розгляд Парламенту, – запевнив Віце-прем'єр-міністр.

Зауважив він і про необхідність удосконалення механізму нарахування субсидій та можливості їх монетизації.

Як позитив Геннадій Зубко зазначив проведені в областях ремонти об’єктів житлово-комунального господарства. Всього на ці потреби в України витрачено 6 мільярдів гривень. В основному, це кошти місцевих бюджетів. На переконання Віце-прем’єр-міністра – це одна із переваг децентралізації.

Говорили на нараді також про готовність служб з надзвичайних ситуацій до попередження, а в разі необхідності – оперативного вирішення проблемних питань, пов’язаних із зимовим періодом. Не оминули і стан доріг та їх обслуговування.

У селекторі взяв участь голова облдержадміністрації Валерій Куліч. Він першим серед своїх колег-керівників звернувся до Геннадія Зубка, акцентувавши увагу на необхідності внесення змін до так званої «20-ї» постанови Кабміну. Також голова Чернігівської ОДА просив сприяння у пришвидшенні «Укрзалізницею» доставки матеріалів, необхідних для проведення ремонту доріг, які тривають в області.





Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода