back

До уваги жителів прикордонної смуги!

04-10-2016 | 12:26

З метою дотримання прикордонного режиму та забезпечення надійної охорони державного кордону головою Чернігівської облдержадміністрації 30 вересня підписано розпорядження № 590 «Про додаткові заходи щодо забезпечення додержання прикордонного режиму в прикордонній смузі та контрольованих прикордонних районах Чернігівської області».

Розпорядженням визначена ширина профілактичної смуги вздовж державного кордону з Республікою Білорусь та Російською Федерацією:

на річковій ділянці – 100 метрів від зрізу води річок Дніпро, Сож та Снов вглиб території України;

на сухопутній ділянці – 50 метрів від лінії державного кордону України вглиб території України.

Згідно з встановленими нормами Новгород-Сіверською, Семенівською, Корюківською, Сновською, Городнянською, Ріпкинською та Чернігівською райдержадміністраціями, начальниками відділів прикордонної служби Чернігівського прикордонного загону протягом двох місяців буде відпрацьовано питання визначення в межах прикордонної смуги місць масового відпочинку населення, купання та рибальства, місць для утримання і випасання худоби. Також будуть визначені шляхи і стежки для пересування по берегу та льоду прикордонних річок, озер, інших водойм.

На вказаних територіях посилено контроль за дотриманням порядку здійснення полювання і ведення мисливських господарств.

Заборонено підвозити в контрольовані прикордонні райони та прикордонну смугу і вивозити звідти осіб, які не мають документів, що посвідчують особу.

Власникам автомобільних доріг спільно з підрозділами Чернігівського прикордонного загону доручено до 1 листопада встановити дорожні знаки «Прикордонна смуга», «Контрольований прикордонний район» та «В’їзд заборонено» на відповідних автодорогах області.

До кінця року Управлінням промисловості, транспорту і зв’язку ОДА будуть відпрацьовані та затверджені Правила користування маломірними суднами на водних об’єктах.

Зазначені заходи розроблені відповідно до Закону України «Про державний кордон», постанов Кабінету Міністрів України від 27.07.1998 № 1147 «Про прикордонний режим», від 03.08.1998 № 1199 «Про контрольовані прикордонні райони».


Розпорядження голови Чернігівської ОДА від 30.09.2016 № 590 «Про додаткові заходи щодо забезпечення додержання прикордонного режиму в прикордонній смузі та контрольованих прикордонних районах Чернігівської області»


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА