back

Як Чернігівщина підготовлена до зими

03-10-2016 | 15:01

До початку опалювального сезону залишились лічені дні. За інформацією житлово-комунальних служб, об’єкти теплового, водопровідно-каналізаційного господарства та житлового фонду області готові до осінньо-зимового періоду.

Так, відремонтовано 440 покрівель, 464 опалювальні системи, 228 систем гарячого та 513 систем холодного водопостачання.

Відповідно до планових завдань підготовлено об’єкти бюджетної сфери – школи, дитсадки, інтернатні заклади, лікарні.

Триває переведення котелень бюджетних установ на використання альтернативних видів палива. 13 котелень реконструюються за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку та співфінансування з місцевих бюджетів, 6 – підприємствами-інвесторами. За місцеві кошти підготовлено 8 об’єктів, продовжуються роботи ще на 24-х.

На об’єктах, де тривають роботи з реконструкції, з початком опалювального періоду подача теплової енергії здійснюватиметься за рахунок резервного обладнання. Його готовність – стовідсоткова.

Збільшилися об’єми закупівлі бюджетними установами твердого палива. Так, вугілля вже заготовили 2,6 тисячі тонн – майже 40% від потреби, торфопродукції – 4 тисячі тонн (63,5%). Дрова завезені в об’ємі 22,1 тисячі складометрів – більш ніж дві третини від потреби. У наявності також 0,6 тисячі тонн пелетів – половина від необхідного.

На початок опалювального періоду відповідно до укладених угод планується 60-відсоткова забезпеченість твердими видами палива.

При цьому поступово йде переорієнтація на використання торфу, дров та пелетів місцевого виробництва.

Житлово-комунальні служби запевняють, що належно підготувалися до опалювального періоду.


За інформацією Департаменту житлово-комунального
господарства, регіонального розвитку та інфраструктури облдержадміністрації