back

Із засідання сесії обласної ради

29-03-2012 | 15:20

29 березня відбулася восьма сесія обласної ради, на якій депутати прийняли ряд важливих середньо- та довгострокових обласних програм.

Серед них, зокрема, обласна Програма формування регіональних ресурсів продовольчого зерна Чернігівської області на 2012-2013 маркетинговий рік, яка, за словами голови обласної державної адміністрації Володимира Хоменка дасть можливість забезпечити потреби населення області у хлібобулочних виробах.

Цією Програмаю, зокрема, передбачається стабілізація внутрішнього ринку зерна, впровадження ефективного механізму його регулювання через інтервенційні поставки борошна. Для цього пропонується сформувати тримісячний незнижувальний запас регіональних ресурсів продовольчого зерна в обсягах 14,4 тис. т, що дасть можливість, в разі потреби, переробити його на борошно та через його поставки недопустити необґрунтованого зростання цін на хліб та хлібобулочні вироби.

Прийнято також Програму боротьби з онкологічними захворюваннями на 2012-2016 роки, а також надзвичайно актуальне для області «Положення про забезпечення безкоштовного підвезення педагогічних працівників навчальних закладів, що належать до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області, розташованих у сільській місцевості, до місця роботи та у зворотньому напрямку» на 2012-2015 роки.

Також прийнято рішення про створення комунального закладу "Музейно-меморіальний комплекс пам'яті жителів населених пунктів України, знищених фашистськими окупантами" Чернігівської обласної ради.

Він зводитиметься на виконання Указу Президента України «Про заходи у зв'язку з 70-ми роковинами Корюківської трагедії» та з метою увічнення пам’яті мирного населення, знищеного фашистськими окупантами на Чернігівщині, виховання в українському суспільстві шанобливого ставлення до подвигу й жертовності попередніх поколінь.

Також на сесії було розглянуто ряд кадрових та майнових питань по комунальних підприємствах обласної ради, надано погодження на спеціальні геологічні вивчення, прийнято ряд інших рішень, в тому числі по депутатських запитах.

Участь у роботі сесії взяли також народні депутати України Михайло Чечетов та Григорій Маньковський.











Прес-служба облдержадміністрації