back

Україна та Ізраїль домовились про значне розширення економічної співпраці – Президент

28-09-2016 | 08:05

Президент України Петро Порошенко та Президент Держави Ізраїль Реувен Рівлін обговорили весь комплекс питань двосторонньої співпраці між країнами.

«Ми домовились про значне розширення економічної співпраці», - сказав Глава Української держави під час спілкування з представниками ЗМІ за підсумками переговорів. Президент України наголосив, що візит Президента Держави Ізраїль до України має особливий, знаковий характер.

«Ми домовились прискорити переговори по укладанню Угоди про вільну торгівлю, тому що це єдиний антикризовий захід, який є абсолютно взаємовигідним. Я впевнений в тому, що найближчим часом ми зможемо продемонструвати прогрес в цьому напрямку», - наголосив Петро Порошенко.

Співрозмовники також домовилися про необхідність якнайшвидшого проведення чергового засідання Спільної українсько-ізраїльської Комісії з питань торгівлі та економічного співробітництва.

«Очікую, що наші делегації досягнуть прогресу з питань подальшої лібералізації авіасполучення між нашими країнами – маємо прибрати будь-які перешкоди для ізраїльських і українських компаній. Ми домовилися про практичне започаткування співпраці у науково-технологічній галузі, розвитку туризму, співпраці в аграрній сфері. Особливо українців цікавить унікальний досвід ізраїльтян у зрошувальному землеробстві», - зазначив Президент України.

Глава Української держави повідомив, що запропонував ізраїльським партнерам, інвесторам взяти участь у масштабній приватизації, яка буде відбуватись в Україні у 2016-2017 роках. «Ми почули високу зацікавленість у цьому напрямку», - додав він.

Глава держави також проінформував ізраїльського колегу про розвиток відносин з Європейським Союзом, в тому числі щодо безвізового режиму та імплементації Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі.

В свою чергу, Президент Держави Ізраїль зазначив, що 25 років дипломатичних відносин з Україною це не лише «прекрасний привід святкувати нашу співпрацю», а й можливість зробити багато корисного для громадян наших країн.

«Україна останнім часом демонструє величезні зміни, базуючись в своїх реформах на глибоких демократичних цінностях, які сповідує і якими керується демократичний Ізраїль», - сказав Президент Ізраїлю.

Реувен Рівлін висловив вдячність Президенту України та Прем’єр-міністру Володимиру Гройсману за «боротьбу за реформи в енергетичній сфері та публічному адмініструванні».

«Ці реформи відображають прагнення українського народу і заслуговують на міжнародне визнання», - зазначив він та висловив переконання, що «реформи і демократичні перетворення будуть робити наші країни ще ближчими одна до одної».

Прес-служба Президента України