back

Чернігівщина – серед кращих з розвитку промисловості

27-09-2016 | 12:45

Завдяки злагодженій роботі підприємств у січні-серпні цього року Чернігівська область залишається в лідерах з розвитку промислової сфери серед адмінтериторій країни.

Так, з початку року індекс промислового виробництва склав 108,8%. При цьому по Україні – 102%. Тож за результатами 8 місяців Чернігівщина займає 4 позицію.

У переробній промисловості при загальному зростанні індексу на 17% майже усі галузі продемонстрували позитивний результат.

Найбільший приріст спостерігався у машинобудуванні (+26,2%) та металургійному виробництві, виробництві готових металевих виробів (+33,9%).

Перевищені минулорічні обсяги на підприємствах з виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів (+24,6%), у легкій промисловості (+22,2%), виробництві хімічних речовин і хімічної продукції (+21,1%).

У діяльності з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря приріст обсягів виробництва склав 12,5%.

Як зазначалося раніше, у рейтингу соціально-економічного розвитку областей України за І півріччя цього року, проведеному Мінрегіоном, Чернігівщина посідала 2 місце за показниками промисловості.

Читайте також: Аналіз стану соціально-економічного розвитку Чернігівської області за січень-червень 2016 року.


За інформацією Управління промисловості,
транспорту і зв’язку облдержадміністрації