back

Соціальні партнери підбили підсумки співпраці та налаштувалися на подальшу роботу

26-03-2012 | 16:42

26 березня соціальні партнери на черговому засіданні обласної соціально-економічної ради підбили підсумки реалізації положень Генеральної угоди та виконання сторонами партнерства зобов’язань регіональної угоди між обласною державною адміністрацією, Федерацією профспілкових організацій області та обласним об’єднанням організацій роботодавців за 2011 рік.

Як відмічалося сторонами, в цілому, зобов’язання угоди були виконані. Невиконаною залишилася ліквідація боргів із виплати заробітної плати; частково виконані деякі зобов’язання щодо зростання промислового виробництва.

Відповідно до змін, які відбулися у сфері ведення соціального діалогу, згідно з пунктом 3 статті 17 Закону України «Про соціальний діалог в Україні» та після затвердження Типового положення про територіальну тристоронню соціально-економічну раду обласна соціально-економічна рада згортає свою діяльність.

Заступник голови облдержадміністрації Віктор Геращенко нагадав, що обласна соціально-економічна рада була створена розпорядженням голови облдержадміністрації від 15 травня 2006 року №203 як консультативно-дорадчий орган з метою підвищення ролі професійних спілок і організацій роботодавців та їх об’єднань у формуванні планів соціально-економічного розвитку області, дальшого розвитку соціального діалогу як одного з головних чинників забезпечення соціальної стабільності та запобігання суспільним конфліктам.

За час її діяльності відбулося 23 планові засідання, які пройшли злагоджено завдяки узгоджувальним процедурам. За період майже шестирічної роботи ради з об’єктивних причин вносились зміни до персонального складу груп повноважних представників.

Соціальні партнери спільно сприяли створенню представницького органу від роботодавців – обласного об’єднання організацій роботодавців. Також підтримували профспілкову сторону при виникненні в ній негараздів.

З метою врегулювання ситуації в сфері автомобільних перевезень пасажирів, зниження соціальної напруги в колективах перевізників та нездорової конкуренції за рішенням обласної соціально-економічної ради 27.11.2007 року створювалася робоча група по вивченню стану пасажирських перевезень в частині перспективного планування, стабілізації маршрутної мережі, безпеки руху тощо.

Віктор Геращенко подякував соціальним партнерам за плідну роботу та висловив сподівання, що новостворена територіальна тристороння соціально-економічна рада продовжить наповнювати змістом соціальний діалог обласного рівня, який сприятиме соціально-економічному розвитку регіону.

Найближчим часом сторони нададуть свої пропозиції щодо складу, регламенту діяльності територіальної тристоронньої соціально-економічної ради, які будуть узагальнені та ввійдуть до проекту розпорядження голови облдержадміністрації.







Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації