back

Голова облдержадміністрації дав доручення з’ясувати причини вибуху у будинку в Чернігові та надати допомогу потерпілим

27-03-2012 | 10:00

У зв’язку з вибухом у житловому будинку в Чернігові голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко провів нараду, під час якої дав доручення відповідним службам встановити причини вибуху та надати необхідну допомогу потерпілим.

Як повідомили в територіальному управлінні МНС у Чернігівській області, 26 березня стався вибух у 5-поверховому 90-квартирному житловому будинку по вул. 50 років ВЛКСМ, 36, внаслідок якого одна людина загинула, четверо госпіталізовані.

Вибуховою хвилею ушкоджені перекриття в 2 кімнатах між першим і другим поверхами й підлога на першому поверсі в підвальному приміщенні, вибите скло двох під'їздів будинку та деяких будинках навколо.

Для розслідування причин вибуху створено штаб на чолі з першим заступником голови облдержадміністрації Станіславом Прокопенком. До пошуково-рятувальних і аварійно-відбудовних робіт залучені підрозділи ТУ МНС у Чернігівській області, бригади комунальних служб міста.

Рятувальниками ліквідовано пожежу, яка сталася внаслідок вибуху, розблоковані двері кількох квартир і евакуйований 61 мешканець; проводиться розбір завалів та закріплення пошкоджених конструкцій будинку. Для постраждалих розгорнутий пункт життєзабезпечення.

25 людей тимчасово поселені в готелі "Градецький", а інші виявили бажання розміститися у родичів або знайомих.

Ймовірною причиною лиха став вибух побутового газу. Матеріальні збитки від надзвичайної ситуації та затрати на ліквідацію її наслідків встановлюються.

За інформацією прес-служби облдержадміністрації
та ТУ МНС в Чернігівській області