back

Атмосфера партнерства та конструктиву – на зустрічі польської делегації з керівниками області

26-09-2016 09:58

Підсумкова робоча зустріч делегації з польського міста Познань з представниками Чернігівської ОДА відбулася у суботу, 24 вересня.

Як зазначили польські колеги, вони приїхали до Чернігова, маючи певний досвід розвитку своєї країни, отриманий завдяки членству в Євросоюзі. Тепер готові ділитися своїми напрацюваннями, аби сприяти реформам в Україні.

За словами керівника делегації, члена Уряду Великопольського Воєводства Лешека Войтасяка, вони дуже зацікавлені у співпраці, адже Україна і Польща – країни-сусіди, які мають допомагати один одному рухатись європейським шляхом перетворень.

Заступник голови – керівник апарату ОДА Наталія Романова подякувала за інтерес Польщі до України.

– Я поділяю думку польських колег про необхідність тісної всебічної співпраці. Наша область готова брати кращі практики польського розвитку і застосовувати їх у наших реаліях, – зазначила вона.

Наразі вже є план співпраці Великопольського Воєводства та Чернігівської області у сферах економіки, промисловості, медицини, права. Він сформувався на основі декількох візитів польських колег до України, а також вивчення польського досвіду представниками нашої області.

Тож, зокрема, завдяки партнерському діалогу керівників медичних закладів Познані і Чернігова польською стороною вже формується список медичного обладнання для лікарень нашої області. Мова йде також про надання машин швидкої допомоги. Головне ж – започатковується навчання медсестер з Чернігівщини у місті Познань. Це дасть можливість медперсоналу оволодіти кращими практиками європейської медичної освіти та отримати ступінь бакалавра. Задля цього, як повідомив директор Департаменту здоров’я Мацей Сітек, вже є програма, а також створено відповідний грошовий фонд. Це дозволить оплатити проживання та навчання українських медсестер у Польщі. У перспективі також планується стажування лікарів.

Є вже певні партнерські напрацювання і в галузях економіки та підприємництва. Польська сторона пропонує співпрацю щодо підтримки нових підприємств, впровадження інновацій. Готові колеги з Великопольского Воєводства допомогти і з просуванням чернігівських фірм на міжнародні ринки. Важливою складовою успішної співпраці вони також вважають стажування представників органів влади з Чернігівщини в установах та закладах Познані.

Читайте також про візит польської делегації за посиланням.

Як підсумок, польські гості відзначили, що дуже задоволені тими темпами, якими розвивається співпраця між Великопольским Воєводством та Чернігівщиною. Адже від першого візиту у квітні цього року і до сьогодні, на їх думку, зроблено багато конкретних кроків. Зокрема, підприємці з обох сторін вже проявляють зацікавленість у співпраці. Аби спонукати такому партнерству поляки запропонували найближчим часом провести спільний Форум.

Наприкінці зустрічі Наталія Романова подякувала польським колегам за візит та конструктивні пропозиції та запевнила, що Чернігівська ОДА буде всебічно сприяти подальшому розвитку українсько-польського партнерства.







Продовжилась субота для членів польської делегації участю у святкових заходах до Дня міста Чернігова. Зокрема, вони побували у Чернігівському музичному училищі імені Л.М.Ревуцького, де ознайомилася з експозиціями музею закладу. Захоплення у гостей викликав виступ зразкового ансамблю бандуристів «Соколики» Чернігівської музичної школи № 1 імені Стефана Вільконського.





Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода