back

З Днем міста, Чернігове!

21-09-2016 | 14:19

Сьогодні Чернігів відзначає День міста та 73-ю річницю вигнання нацистських загарбників. З цієї нагоди біля скверу імені М.М. Попудренка відбувся урочистий мітинг за участю керівників області та міста, ветеранів Другої Світової війни, громадськості.

З близько чотирьохсот учасників бойових дій тієї війни, які живуть сьогодні в обласному центрі, — четверо учасників визволення Чернігова. Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко назвав їх у своїй промові поіменно. Це Варвара Михайлівна Васильченко, Микола Степанович Ірха, Микола Якович Кузнєцов, Іван Павлович Штанько. Їм особлива вдячність і шана від усієї міської громади.

Сучасний Чернігів — це красиве місто, відкрите для подальшого розвитку та нових можливостей. Тут завжди раді як звичайним туристам, які цікавляться нашою історією та сьогоденням, так і інвесторам, які бажають реалізовувати проекти на користь Сіверського краю, — зазначив у вітальному слові виконувач обов’язків голови облдержадміністрації Леонід Сахневич. На жаль, сьогодні Чернігівщина має дбати не лише про свій розвиток, а й про захист державного кордону, адже межує з країною, що зазіхає на українські території. Тож лише об’єднавшись навколо любові до рідної землі ми зможемо не тільки захистити її, а й розбудовувати, підкреслив Леонід Сахневич.

До вітань на адресу Чернігова та чернігівців долучилися голова обласної ради Ігор Вдовенко, ветерани Другої Світової. Завершились сьогоднішні урочистості покладанням квітів до Братської могили у сквері ім. М.М. Попудренка та до Меморіалу Слави на Болдиній горі.

Департамент інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю облдержадміністрації