back

Рятувальників Чернігівщини привітали з професійним святом

15-09-2016 | 16:08

Сьогодні, 15 вересня, в обласному академічному українському музично-драматичному театрі ім. Т.Г. Шевченка відбулись урочистості з нагоди Дня рятівника України. Цьогоріч свято подвійне – Державна служба України з надзвичайних ситуацій відзначає 20-річчя.

Зі словами вітання та щирої вдячності за відвагу і сміливість до учасників зібрання звернулись голова обласної ради Ігор Вдовенко, заступник голови Чернігівської ОДА Сергій Сергієнко, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, начальник Управління ДСНС України у Чернігівській області Роман Гордовий та інші.

Святом сильних, мужніх і відважних людей, які надійно стоять на сторожі життя й безпеки громадян, називають цей день.



– У теперішніх умовах, коли руйнівні стихійні явища, природні катаклізми, аварії, катастрофи техногенного характеру, на жаль, стають все частішими й масштабнішими, завжди на передньому плані боротьби з ними опиняються саме рятувальники. Це люди, які сенсом свого життя обрали дієву й жертовну службу ближньому. Вони готові будь-якої миті прийти на допомогу, підтримати і захистити, – зазначив Сергій Сергієнко.

Він також зауважив, що невипадково своє професійне свято працівники Державної служби України з надзвичайних ситуацій відзначають саме 17 вересня, коли православна церква вшановує Ікону Божої Матері «Неопалима Купина». Адже ця святиня, як і рятувальники, оберігає людей від лиха та допомагає їм у важку хвилину.

Заступник голови ОДА побажав усім присутнім сімейного благополуччя, витримки, невичерпної енергії у реалізації гуманної місії та успіхів у служінні українському народу.



Після вітального слова Сергій Сергієнко вручив відзнаки облдержадміністрації.

За зразкове виконання службових обов’язків, високі показники в службовій діяльності та з нагоди Дня рятівника України Почесною грамотою обласної державної адміністрації нагороджено:

Киянова Василя Михайловича – пожежного-рятувальника 8-ї державної пожежно-рятувальної частини (м. Сновськ) 2-го державного пожежно-рятувального загону Управління ДСНС України у Чернігівській області;

Пеньковця Сергія Андрійовича – пожежного-рятувальника пожежно-рятувальної частини Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Чернігівській області, старшого сержанта служби цивільного захисту.

Подяку голови обласної державної адміністрації оголошено:

Кичку Дмитру Володимировичу – начальнику караулу 3-ї державної пожежно-рятувальної частини (м. Чернігів) 1-го державного пожежно-рятувального загону Управління ДСНС України у Чернігівській області, старшому лейтенанту служби цивільного захисту;

Швеню Миколі Миколайовичу – пожежному-рятувальнику пожежно-рятувальної частини Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Чернігівській області, молодшому сержанту служби цивільного захисту.



Ігор Вдовенко вручив Почесні грамоти Чернігівської обласної ради й нагрудні знаки до них двом кращим представникам служби цивільного захисту.



Ще троє рятівників отримали відзнаки від Чернігівського міського голови.



Численні нагороди і відзнаки Міністерства внутрішніх справ України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Всеукраїнської асоціації ветеранів війни та служби цивільного захисту вручив своїм працівникам та ветеранам Роман Гордовий.



За плідну співпрацю з ДСНС України, вагомий особистий внесок у створення місцевої пожежної команди в с. Пакуль Чернігівського району Почесною грамотою Державної служби України з надзвичайних ситуацій нагороджено голову Чернігівської ОДА Валерія Куліча та Пакульську сільську голову Ларису Ковальчук.



Цього ж дня на Красній площі Чернігова до уваги містян і гостей була представлена виставка пожежно-рятувальної техніки.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА