back

Новітні технології та законодавчі проекти у сфері ЖКГ обговорили в облдержадміністрації

15-09-2016 | 08:16

Учора, 14 вересня, в Чернігівській ОДА відбувся семінар щодо впровадження новітніх енергозберігаючих технологій та покращання якості надання послуг у системі житлово-комунального господарства.

У заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації Сергій Сергієнко, голова Асоціації підприємств будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Горбачов, представник Держенергоефективності України Євген Магльований, керівники структурних підрозділів ОДА, районів і міст, підприємств житлово-комунальної сфери області.

Відкриваючи семінар, Сергій Сергієнко зазначив, що впровадження енергозберігаючих технологій є дуже актуальною темою сьогодення. Тому робота з цього напрямку в регіоні проводиться постійно і системно.

Оскільки Чернігівщина має власну сировину та виробництво твердого палива, котельні бюджетних установ активно переводяться на їх використання. Ще одним кроком в системі енергозбереження є встановлення засобів обліку, які дозволяють контролювати об’єми споживання енергоресурсів і одночасно заощаджувати. Окрім цього, вивчається можливість використання новітніх технологій на об’єктах житлово-комунальної сфери.

– Маю надію, що процеси децентралізації, які зараз тривають в області, допоможуть нам по-господарськи підійти до вирішення цих питань. І керівники органів державної влади та місцевого самоврядування приділятимуть значно більше уваги стану житлово-комунальної мережі та заходам енергозбереження, – наголосив заступник голови ОДА.

Євген Магльований ознайомив присутніх з проектом Закону України «Про комерційний облік гарячої, холодної води, тепла». Зазначеним законопроектом передбачається врегулювання та формування правових, економічних і організаційних засад комерційного та розподільчого обліку у сфері комунальних послуг.

Крім того, керівники підприємств «Ін-Прем» і «Техприлад» презентували учасникам семінару сучасні прилади обліку споживання, регулювання подачі теплової енергії та води, а також поділились досвідом їх впровадження в інших регіонах України.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА