back

Президент України Віктор Янукович окреслив стратегічні напрямки соціальних реформ

07-03-2012 | 18:08

7 березня голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко взяв участь у розширеному засіданні Кабінету Міністрів України, яке пройшло під головуванням Президента України Віктора Януковича і було присвячено завданням соціальної політики у 2012 році.

Під час засідання Президент України Віктор Янукович окреслив чотири стратегічних напрямки соціальних реформ, що мають реалізовуватися у державі.

Перш за все, заявив Глава держави, треба відновити довіру суспільства до державної політики, спрямованої на покращення життя громадян.

Другим напрямком Президент назвав комплексне перетворення підходів до оплати праці, податків та соціального страхування.

Третій напрямок, зазначив Глава держави, - це глибока модернізація сфери соціального забезпечення.

Четвертим важливим напрямком соціальних реформ, наголосив Віктор Янукович, є сприяння ефективній зайнятості та створення нових робочих місць для громадян.

Глава держави також наголосив на необхідності сприяння залученню в активне соціальне життя людей з обмеженими можливостями. Йдеться про облаштування для них навколишнього середовища та робочих місць, забезпечення доступності громадських закладів освіти, культури, торгівлі тощо.

Нові соціальні ініціативи та поступове впровадження нової соціальної політики – це насамперед виправлення механізмів перерозподілу доходів, подолання глибокого майнового розриву, сприяння розвиткові середнього класу, створення ефективної системи захисту населення від соціальних ризиків, підкреслив Глава держави.