back

П’ятьом студентам технологічного університету надано недержавну стипендію за досягнення

09-09-2016 | 19:17

Сьогодні у Чернігівському національному технологічному університеті відбулося вручення стипендії президентського фонду Леоніда Кучми «Україна». П’ятеро кращих, на думку вченої ради вишу, студентів отримали по 15 тисяч гривень. Засновник фонду особисто вручив заохочення, а також поспілкувався і з широким колом аудиторії, і з керівниками області.

За висновком викладачів ЧНТУ, до отримання стипендій рекомендовано п’ятьох студентів. Ними стали: Олександр Молочко, Марина Куловер, Альона Жабинська, Ярослав Конопля та Олександр Ківокурцев. Критеріями відбору кандидатів на отримання стипендії є, зокрема, досягнення у навчанні та участь у наукових заходах, перемоги на інтелектуальних змаганнях та наявність практичних винаходів, внесок у громадське життя і здобутки у мистецьких заходах.

Заохочення вручив Президент України (1994 – 2005рр.) Леонід Кучма під час зустрічі з широкою аудиторією студентів і викладачів вишу. Стипендіати й ректор ЧНТУ Сергій Шкарлет подякували Леоніду Кучмі за постійну увагу й підтримку майбутнього України та активно долучилися до спілкування із засновником фонду.

Крім гостя Леоніда Кучми, на заході також були присутні представники місцевих органів влади і запрошені ЗМІ. В ході візиту відбулися окрема зустріч екс-президента з головою Чернігівської ОДА Валерієм Кулічем, першим заступником голови обласної ради Валентином Мельничуком і Чернігівським міським головою Владиславом Атрошенком та підхід до преси.

Також стипендії фонду здобувають студенти Дніпропетровського національного університету ім. Олеся Гончара, Дніпропетровського університету ім. Альфреда Нобеля, Національного аерокосмічного університету ім. М.Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут» і Національного авіаційного університету. Цього року стипендія становить 15 тисяч гривень.


Прес-служба облдержадміністрації