back

Солідний ювілей ПАТ «Чернігівгаз»

09-09-2016 | 16:58

Сьогодні, 9 вересня, в обласному музично-драматичному театрі ім. Т.Г. Шевченка відбулися урочистості з нагоди святкування 60-річчя ПАТ «Чернігівгаз».

У далекому 1955 році в Чернігівській області при районних комбінатах комунальних підприємств почали працювати перші газові дільниці й цехи. У Прилуках і Чернігові вони були створені при управліннях водоканалізаційного господарства міськвиконкомів. На той час користувалися лише скрапленим газом. Спершу балони доставлялися споживачам підводами, а пізніше – спеціалізованим автомобільним транспортом (АЦСГ) та спецмашинами «кліть». Із зростанням числа газифікованих квартир і підприємств комунального побуту, а також з огляду на вибухонебезпечність нового палива, виникла необхідність відокремити газові дільниці і цехи в самостійне господарство. Це дало змогу зосередити фахівців, необхідну техніку і таким чином забезпечити надійне і безперебійне постачання газу, ефективніше впроваджувати програму газифікації.

24 листопада 1956 року Чернігів вперше отримав природний газ з основної траси магістрального газопроводу Дашава — Київ — Брянськ — Москва. Першими споживачами стали мешканці найбільшого на той час у Чернігові 68-квартирного житлового будинку № 4 по вул. Куйбишева (нині Магістратська). А 26 листопада виконком Чернігівської міськради прийняв рішення про створення Виробничо-експлуатаційної контори газового господарства «Чернігівгаз» зі штатним розкладом 9 працівників.

На сьогодні компанія «Чернігівгаз» щорічно транспортує близько 600 мільйонів кубоментів газу. Природним газом користуються майже 350 тисяч сімей, 208 промислових і 1920 підприємств комунального побуту, 648 бюджетних установ.

Вітаючи присутніх з солідним ювілеєм компанії «Чернігівгаз», перший заступник голови ОДА Леонід Сахневич сказав, що йому особливо приємно бути серед цього колективу, адже він також протягом досить тривалого часу був працівником цієї організації. Крім того, він зазначив, що незважаючи на тимчасові труднощі, компанія має величезний потенціал для нарощування обсягів подачі газу для промислового та комунального сектору області. Вона являється одним із провідних підприємств регіону.

Крім того, за багаторічну сумлінну працю в газовому господарстві, високі трудові здобутки та з нагоди Дня працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості і відзначення 60-річчя від дня створення публічного акціонерного товариства «Чернігівгаз» Леонід Сахневич вручив відзнаки обласної державної адміністрації кращим працівникам підприємства.

Нагороди отримали:

Андрієць Володимир Миколайович, майстер групи експлуатації мереж Ніжинської дільниці служби експлуатації систем газопостачання Ніжинського відділення управління експлуатації ПАТ «Чернігівгаз»;

Білозерський Віктор Іванович, слюсар з експлуатації та ремонту газового устаткування 5-го розряду Чернігівської дільниці служби автотранспорту ПАТ «Чернігівгаз»;

Піскуренко Володимир Петрович, водій автотранспортних засобів 1-го класу Чернігівської дільниці служби автотранспорту ПАТ «Чернігівгаз»;

Хвиль Ніна Миколаївна, менеджер з продажів відділу з продажів ПАТ «Чернігівгаз».

Також з вітальним словом до колективу ПАТ «Чернігівгаз» звернулися голова обласної ради Ігор Вдовенко та Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко. Вони вручили відповідні відзнаки кращим працівникам акціонерного товариства.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації