back

Уповноважений Президента України з прав дитини відвідав дитячі заклади Чернігівщини

01-03-2012 | 19:22

Під час робочої поїздки на Чернігівщину Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко та керівник Управління забезпечення діяльності Уповноваженого Президента України з прав дитини Людмила Волинець, заступник Голови Представництва Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ в Україні Рудігер Люхманн відвідали дитячі заклади Чернігівської області. В ході роботи їх супроводжували заступник голови ОДА Віктор Тканко, начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Людмила Зеленько.

У Чернігівському вищому професійному училищі побутового обслуговування Юрій Павленко ознайомився з матеріально-технічною базою закладу, організацією навчально-виховного процесу, поспілкувався з дітьми та педагогічним колективом щодо актуальних проблемних питань училища.






Уповноважений Президента України з прав дитини відвідав і чернігівську прийомну сім’ю Тетяни Макарової, яка виховує 15 дітей. По господарству жінці допомагають кухарки, виховательки та сестри-монахині Чернігівської римсько-католицької парафії Святого Духа, яка здійснює шефство над усіма дітьми. Діти успішно навчаються в школі та інформаційно-технічному ліцеї, семеро додатково вивчають музичну грамоту.




Під час перебування в обласному центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Відродження» Юрій Павленко ознайомився з роботою відділення соціального патронату для обслуговування важкохворих дітей на дому та стаціонару, оглянув масажні та фізіотерапевтичні кабінети, спортивний зал, в якому здійснюється фізична реабілітація, залу лікувальних тренажерів, арт-терапії, сенсорну та ігрову кімнату. Також він зустрівся та поспілкувався з дітьми, які перебувають в Центрі. З керівництвом закладу Уповноважений Президента України з прав дитини обговорив актуальні питання функціонування та перспективи розвитку закладу. Зокрема, він зазначив, що одне із завдань влади – забезпечити доступ до реабілітаційних послуг такого рівня для кожної дитини в області, яка їх потребує.




На завершення свого візиту Юрій Павленко оглянув будинок дитини Чернігівської виправної колонії № 44, де ознайомився з умовами, в яких перебувають діти матерів, котрі відбувають покарання, особисто поспілкувався з окремими засудженими, відвідав класні кімнати вечірньої школи на території колонії, а також обговорив з керівництвом закладу принципи соціального захисту матерів та їх дітей, що опинилися у таких умовах.



Під час інтерв’ю Чернігівському обласному телебаченню Юрій Павленко зауважив, що ситуація з дотриманням прав дитини в області і проблеми, що виникають у цьому питанні для нього не нові. При цьому він зазначив, що обласною владою було продемонстровано розуміння наявних проблемних питань у цій сфері та бажання і готовність до їх вирішення, зокрема, в рамках поставлених Президентом України завдань.

Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації