back

Леонід Сахневич ознайомився з тим, як живе Вертіївська громада

08-09-2016 | 11:38

Як розвиваються та освоюють бюджетні кошти територіальні громади Ніжинського району вчора ознайомились перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич та заступник директора Департаменту житлово-комунального господарства, регіонального розвитку та інфраструктури ОДА - начальник управління Сергій Ситник.

Владці відвідали Вертіївську об’єднану територіальну громаду та проінспектували проведення ремонтних робіт на дорогах комунального призначення. На реалізацію 5 проектів по заміні дорожнього покриття громада отримала більше 6 мільйонів гривень державної субвенції.

Леонід Сахневич розглянув і власні досягнення громади. Наразі, за кошти місцевого бюджету вже було проведено освітлення вулиць в селі Вертіївка та Мала Кошелівка, в останньому також встановили дитячий майданчик. Тривають ремонтні роботи в дитячому садочку «Колосок» та Вертіївській ЗОШ І-ІІІ ступенів. У закладах успішно проводиться заміна вікон та ремонт даху, реконструкція кухні та ігрових кімнат.

До оновлених навчальних закладів здійснюється підвіз дітей з околишніх сіл. Відтак в садочку навчається близько 120 дошкільнят, а в школі – більше 200 учнів.

Крім того, в згаданих населених пунктах громади самостійно зайнялись створенням штучних водойм. Відкриття одного з них заплановане на 5 листопада цього року.

Принагідно Леонід Сахневич обговорив з головою Вертіївської громади Ігорем Морозом питання подальшого розвитку, функціонування громади, їх фінансове забезпечення та можливість підведення газу до села Вертіївка.

Останніми локаціями поїздки стали медичні установи: Ніжинський міський пологовий будинок та центральна районна лікарня. Цьогоріч із фонду регіонального розвитку на завершення реконструкції пологового будинку виділено 3,5 мільйона гривень. Активно ведеться ремонт другого поверху, ґанків та водостоків. У районній лікарні менше ніж за місяць була здійснена заміна вікон, залишилися внутрішні та зовнішні схилки вікон. На це було виділено більше 750 тисяч гривень.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА