back

Президент заручився підтримкою з боку Голови Національної Ради Швейцарії в питанні протидії російській агресії та зміцненні двостороннього партнерства

08-09-2016 | 08:09

Президент України зустрівся з Головою Національної Ради Швейцарії Крістою Марквальдер, яка перебуває в Україні на запрошення Петра Порошенка.

Глава держави відзначив, що це перший візит глави нижньої палати швейцарського парламенту до України.

Президент подякував швейцарській стороні за принципову позицію щодо невизнання окупації Криму Російською Федерацією та вжиті кроки щодо недопущення використання території Швейцарії для обходу Росією санкцій, запроваджених з боку ЄС.

Голова Національної Ради наголосила на виключній важливості поваги до принципів територіальної цілісності, суверенітету і непорушності кордонів та підтримала рішучу позицію України з відновлення контролю над українсько-російським державним кордоном.

Петро Порошенко відзначив, що Україна чітко дотримується курсу на реалізацію Мінських домовленостей. Він зазначив, що необхідною передумовою прогресу з урегулювання ситуації на Донбасі є початок виконання Росією та підтримуваними нею бойовиками своїх зобов’язань у безпековій сфері.

Глава держави із задоволенням відзначив зростання обсягу швейцарських інвестицій в Україну на 8,3% в першому півріччі 2016 року. Він висловив сподівання, що проведення наприкінці вересня в Києві чергового засідання українсько-швейцарського комітету з торговельно-економічного співробітництва сприятиме подальшому нарощуванню темпів торгівлі та інвестицій між двома країнами.

Прес-служба Президента України