back

Колективи Чернігівського обласного філармонійного центру виступили з концертами на Донеччині

07-09-2016 | 17:03

Нещодавно колективи Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм виступили з концертами в Донецькій області.

Такі заходи для жителів Сходу України чернігівськими артистами проводяться не вперше.

Нагадаємо, що у травні цього року в містах Бахмут та Селидове виступив Духовий оркестр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм (художній керівник та головний диригент – заслужений діяч мистецтв України Анатолій Ткачук).

Цього разу Донеччину відвідав Академічний народний хор Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм (художній керівник та головний диригент – заслужений діяч мистецтв України Володимир Коцур).

23 серпня артисти виступили в будинку культури міста Бахмут, а 24 серпня – на Центральній Площі міста Селидове та в будинку культури міста Новогродівка.

Концертна програма була приурочена 25-й річниці незалежності України. Вона складалася з українських народних пісень і хореографічно-вокальних композицій у постановці заслуженої артистки України Людмили Джим та артиста балету Академічного народного хору Віктора Войникова.

У концертах також брала участь Олена Белеванцева – мати старшого солдата 13-го батальйону ЗСУ Володимира Близнюка, який загинув 6 вересня 2014 року в Станиці Луганській під час проведення АТО. У її виконанні прозвучала патріотична поезія українського поета Василя Симоненка, а також власний вірш присвячений своєму сину.

Глядачі з великим задоволенням сприймали концертну програму та висловили сподівання, що Академічний народний хор невдовзі знову завітає на Донеччину.

Заходи проведені в рамках загальноукраїнського проекту культурної інтеграції «Український Донбас» та за підтримки Чернігівської обласної державної адміністрації.



Департамент культури і туризму, національностей та релігій
Чернігівської облдержадміністрації