back

Доходи до місцевих бюджетів зросли вдвічі

07-09-2016 | 15:59

За вісім місяців поточного року доходи місцевих бюджетів (без урахування трансфертів) склали понад 2 мільярди гривень.Бюджетні призначення по загальному фонду виконано на 118,8%.

У порівнянні з відповідним періодом минулого року доходи зросли вдвічі, зокрема загальний фонд бюджету області збільшилися на майже 700 мільйонів гривень.

Більшу частину прибутку складає податок на доходи фізичних осіб. За звітний період саме такого збору отримано понад мільярд, що на 370 мільйонів більше минулорічного.

Перевищують показники 2015 року і з податку на нерухоме майно в частині плати за землю.

В області проводиться робота щодо першочергового спрямування фінансових ресурсів на оплату праці. Так у серпні в бюджетах районів, об’єднаних територіальних громад і міст обласного значення на ці потреби направлено майже 74% усіх видатків, на захищені статті – понад 90%.

Незважаючи на це, станом на 1 вересня заборгованість із виплати заробітної плати, терміни виплати якої пройшли, склала 11,7 мільйонів гривень.

Заборгованість погашається по мірі надходження до місцевих бюджетів власних доходів і трансфертів з державного бюджету. Це питання знаходиться під постійним контролем і увагою органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

За інформацією Департаменту фінансів ОДА