back

Як спрацювала область у першому півріччі 2016-го

06-09-2016 | 16:30

За перше півріччя 2016 року Чернігівщина може похвалитися значним зростанням показників у промисловості, сільському господарстві, капітальних інвестиціях та інших сферах.

Загалом, тенденції економічного і соціального розвитку області за цей період відповідали загальнодержавним.

Виробництво валової продукції сільського господарства по всіх категоріях господарств за січень-червень поточного року становило 101,3%

Найкращі показники спостерігали у Коропському, Бобровицькому, Сновському районах. Втім, у мінус спрацювали у Прилуцькому, Менському Талалаївському, Варвинському, Носівському районах.

Цьогоріч заплановані і реконструкції сільгосприміщень.

Щодо зовнішньоекономічної діяльності: найбільшим покупцем продукції Чернігівщини залишаються країни СНД. На другій позиції — країни ЄС. На них припадає 30% експорту області (у грошовому виразі). У цілому, основні експортні товари — зерно та папір.

Реалізовано комплекс заходів, спрямованих на підтримку найбільш вразливих верств населення, забезпечення функціонування закладів гуманітарної сфери: освіти, культури, охорони здоров’я, фізичної культури та спорту.

На оплату праці направлено 1,6 мільярдів гривень.

Станом на 1 липня загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати становила трохи більше 22 мільйонів гривень.

Загалом, середньомісячна зарплата по області — 4261 гривень. Найвищий показник — на Варвинщині.

За зазначений період до бюджетів усіх рівнів мобілізовано понад 4 мільярди гривень, що на 26,7% більше, ніж в аналогічний період минулого року.

На наступне півріччя головним завданням для області залишається неухильне виконання затверджених планів заходів щодо наповнення місцевих бюджетів, вишукання додаткових джерел надходжень до них, у тому числі за рахунок детінізації економіки, дотримання жорсткого режиму економії коштів та посилення фінансово-бюджетної дисципліни.

На контролі — і питання соціального захисту населення.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА
за інформацією Департаменту економічного розвитку ОДА