back

Свято «Качанівські музи» вчергове зібрало митців з усієї України

05-09-2016 | 13:08

Всеукраїнське літературно-мистецьке свято «Качанівські музи» цими днями відбулось на Ічнянщині. Національний історико-культурний заповідник «Качанівка» вже вдесяте зібрав митців і культурних діячів як Чернігівщини, так і інших регіонів нашої країни.

Цьогорічне зібрання було також приурочене 25-й річниці незалежності України та 35-річчю утворення заповідника.

З нагоди свята на його території були розгорнуті численні виставки майстрів різної тематики.

До уваги учасників заходу була представлена концертна програма кращих митців України, професійних музичних колективів Чернігівщини та талановитих аматорських гуртів Ічнянщини.

З вітальним словом до присутніх звернувся директор Департаменту культури і туризму, національностей та релігій ОДА Олександр Левочко.

– Сучасні українці шанують своє героїчне минуле, на прикладах якого виховується молоде покоління, відроджуються історичні пам’ятки. Тому ми надаємо важливого значення проведенню таких заходів для збереження історичних традицій, відродження народних промислів та популяризації культурно-мистецьких надбань Чернігівського краю, – зазначив він.

Свято відбулось за підтримки Міністерства культури України, Чернігівської ОДА, НІКЗ «Качанівка», Ічнянської РДА та Парафієвської селищної ради.

Традиційно цей захід проходить в Качанівці. Адже саме тут свого часу відбувались зустрічі багатьох відомих громадських і культурних діячів, таких як Тарас Шевченко, Микола Гоголь, Михайло Врубель, Ілля Рєпін, Пантелеймон Куліш, Михайло Глінка та багато інших.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА