back

Як зробити бізнес із улюбленого хобі - відтепер навчатимуть у Чернігові

31-08-2016 | 09:14

Рукоділля, або техніка декору своїми руками – це творчість, мистецтво, арт-терапія, натхнення, магія, самореалізація. І врешті - це українська традиція. До того ж, з кожним роком товари ручної роботи набирають все більшої популярності.

Розпочати займатись хенд мейдом (так по-новому ще називають рукоділля) та ще й отримувати за улюблену справу прибуток може кожен, вважають організатори волонтерського проекту «Від хенд мейду – до власної справи».

Суть проекту: інтегровані заняття з рукоділля будуть проводитись для тих переселенців та місцевих мешканців, які бажають набути нову професію, навчитися чогось нового, поділитися досвідом та просто поспілкуватися із цікавими людьми. Недарма ця справа здавна залишається улюбленим відпочинком жінок.

Згадати лише вечорниці, де жінки різного віку збиралися разом за вишиванням, прядінням, шиттям. Ці традиції передаються навіть генетично. Також це історія українського народу,- зазначила координатор проекту Олена Костриця. - Наголошую, що на майстер-класи можуть записатися і чоловіки.

З роками напрями рукоділля модернізувалися. Відомі ще здавна заняття стали називатися по-новому, але любов до ремесла не вичерпалася. Тому організатори проекту відібрали п’ять найактуальніших занять, які з часом можна буде перетворити в бізнес, а саме: «Декупаж», «Миловаріння», «Скрапбукінг», «Вітражний розпис» та «Розпис імбирного пряника».

По два заняття з одного виду хенд мейду будуть проходити кожного тижня протягом вересня та жовтня. Найбільш вмотивовані учасники майстер-класів будуть відібрані для участі в тренінгу по започаткуванню власного бізнесу.

Безкоштовний проект реалізується громадськими організаціями «Центр взаємодії», «Крим-SOS» та за підтримки Агентства ООН у справах біженців в Україні. По закінченню навчання організатори планують відкрити виставку робіт учасників проекту.

До слова, перший майстер-клас по розпису імбирного пряника відбудеться вже 3 вересня в читальному залі міської бібліотеки імені М. М. Коцюбинського по вулиці Кирпоноса, 22. Графік проведення занять можна дізнатися в соціальній мережі Фейсбук.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА