back

Президент прийняв вірчі грамоти у послів США, Румунії, Бразилії та Єгипту

31-08-2016 | 08:46

Президент Петро Порошенко прийняв вірчі грамоти у послів Сполучених Штатів Америки Марі Йованович, Румунії Крістіана-Леона Цуркану, Федеративної Республіки Бразилія Освалдо Біато Жуніора та Арабської Республіки Єгипет Хоссама Ельдіна М. Алі.

Петро Порошенко привітав Марі Йованович із початком діяльності на посаді Посла США в Україні, зазначивши, що розраховує на її попередній досвід роботи в Києві у 2001–2005 роках.

Глава держави висловив вдячність американській стороні за політичну, фінансову та військово-технічну підтримку в боротьбі України проти російської агресії. «Розраховуємо на продовження ефективної співпраці», - зазначив Президент. У свою чергу, Марі Йованович повідомила, що планує зосередити свою роботу на тому, щоб ця підтримка зберігалася і посилювалася в майбутньому. «За останні два роки Україна зробила значний прогрес. І зараз маємо великі можливості для продовження розпочатих змін. США є надійним другом та підтримує Україну і реформи, які проводяться», - зазначила вона.

Окрему увагу було приділено небезпечному розвитку ситуації на Донбасі та каральним діям Росії в окупованому Криму.

У ході бесіди з Послом Румунії Петро Порошенко відзначив високу динаміку двостороннього діалогу, яка склалася між країнами за останні роки. Він зазначив, що очікує на візит Президента Румунії Клауса Йоханніса до України в 2017 році, у рамках якого буде проведено засідання Президентської Комісії.

Прес-служба Президента України