back

Річці Десна нічого не загрожує

29-08-2016 | 14:55

31 липня в Севському районі Брянської області Російської Федерації на огороджувальному обвалуванні поля фільтрації очисних споруд маслосирзаводу ЗАТ «Умалат» стався розмив, який призвів до витоку стічних вод на прилеглі території.

Відбулось забруднення річки Сев. Місцеві жителі повідомили про виявлення загиблої риби, неприємний запах та зміну кольору води.

По даному факту відкрите кримінальне провадження прокуратурою Брянської області Російської Федерації.

Течія річки понесла забруднену воду і 20 серпня вона досягла річки Неруси, яка впадає в річку Десна.

Головне управління Міністерства надзвичайних ситуацій Брянської області розробило та виконало ряд заходів по очищенню водойми. Зокрема було побудовано огороджувальні бар’єри на річці Сев, забруднену воду відкачали насосними станціями, а загиблу рибу виловили та утилізували. Крім того притоки та джерела річки Неруса здійснюють самоочищення річки.

За даними відібраних проб Деснянським басейновим управлінням водних ресурсів у Чернігівській області, змін стану води в річці Десна не виявлено. 29 серпня представники Деснянського БУВР виїхали в Новгород-Сіверський район для повторного забору води. Про результати досліджень буде повідомлено додатково.

Департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації