back

Президент вручив нагороди видатним українцям з нагоди 25-ї річниці Незалежності України

23-08-2016 | 08:53

Президент Петро Порошенко вручив державні нагороди видатним українцям з нагоди 25-ї річниці Незалежності України. Церемонія нагородження відбулася у Маріїнському палаці.

Глава держави підкреслив, що сьогодні український народ, як ніколи раніше, свідомий того, що лише в єдності може досягти надмети – перемогти та побудувати вільну, демократичну та багату українську державу. «Очевидно, що країні нелегко, і кожен це відчуває. Але впевнений, що найкращі сторінки історії нашої держави – попереду», – наголосив Президент.

Глава держави нагадав про випробування, крізь які довелося проходити українцям. «Пройшли, щоб вижити, зберегти державу, захистити незалежність, волю та свободу від тих, хто розпад імперії, а відтак і появу самостійної України назвав величезною геополітичною катастрофою ХХ століття. Хто публічно наголошує на тому, що не сприймає нас українців окремим народом», – сказав він.

Президент висловив вдячність учасникам національно-визвольних змагань, українському воїнству попередніх часів і нашим воїнам-героям сьогоднішнього дня. «Ми, українці, миролюбний народ, відкритий для світу і гостинний. Але, коли йдеться про захист своєї держави, ми – народ-воїн. Народ, готовий і здатний об’єднатися, стати єдиним цілим в обороні рідної землі», – зазначив Петро Порошенко.

У залі були присутні представники різних сфер та галузей: освіти і промисловості, науки і культури, транспорту, мистецтва і сільського господарства, медики, громадські діячі, вчителі, журналісти, працівники комунальної сфери з усіх областей України і міста Києва.

«Вас об’єднує те, що ви – кращі із кращих, найдостойніші, найпатріотичніші. Своєю працею творите державу – нову Україну. Ви заслуговуєте на повагу й шану своїх співвітчизників, усього суспільства», – звернувся Глава держави до нагороджених. Президент подякував за сумлінну працю, професіоналізм, творчість, відданість державі та народу та побажав творчої наснаги, нових звершень і здобутків на благо нашої Батьківщини.

Глава держави наголосив на тому, що вже виросло й вступило в доросле життя нове покоління українців. «Наша молодь, якій не калічили голови в жовтенятах та піонерах, – вона не знає, що таке рабство, цензура, відсутність інших прав та свобод. Покоління, яке ніколи і нікому Україну не здадуть», – сказав Петро Порошенко та наголосив на надзвичайній важливості продовження реформ, які сприятимуть зміцненню України та дають змогу стати прогресивною європейською державою.

Серед нагороджених, письменник Олег Чорногуз, оперний співак Анатолій Кочерга, заступник голови Тернопільської обласної організації Всеукраїнського товариства політв'язнів і репресованих Ігор Олещук, голова громадської організації "Товариство воїнів-учасників, ветеранів АТО на Сході України" Андрій Марчук, актриса театру і кіно, громадський діяч Раїса Недашківська та міністр фінансів у 2014-2016 роках Наталя Яресько.

Орден Княгині Ольги ІІІ ступеню отримала Інна Різуха з Чернігова. Її нагороджено за активну громадянську позицію, волонтерську діяльність, підтримку бійців АТО та членів їхніх сімей. Інна Ризуха – одна з координаторів Єдиного волонтерського центру, є організатором багатьох патріотичних заходів, у тому числі Всеукраїнської акції «Єдина родина України», що днями пройшла в Чернігові.

За інформацією прес-служби Президента України