back

«Борітеся – поборете!», – нагадують сподвижники становлення незалежності напередодні її річниці

22-08-2016 | 18:05

Зустріч голови облдержадміністрації з учасниками боротьби за незалежність України 1989-1992 років відбулася сьогодні, 22 серпня. Разом із головою обласної ради та Чернігівським міським головою Валерій Куліч поспілкувався з поборниками незалежності та привітав активістів зламу епох.

«Відроджена державність України не була дарунком долі чи наслідком збігу обставин – цей шлях був довгим, важким і жертовним, – розпочав своє звернення до запрошених голова ОДА. – Тому маю за честь подякувати вам за ваш патріотизм, відданість та вагомий внесок у становлення української держави».

По завершенні виголошення промови Валерій Куліч вручив відзнаки Кабінету Міністрів України та Чернігівської обласної державної адміністрації.

Рішенням Кабінету Міністрів України за значний внесок у державне будівництво, консолідації українського суспільства та з нагоди Дня незалежності України подяку Прем’єр-міністра України оголошено члену правління Чернігівського обласного об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка Валерію Юрійовичу Сарані.

Розпорядженням голови Чернігівської обласної державної адміністрації за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, зразкове виконання службових обов’язків, активну громадську діяльність та з нагоди Дня незалежності України Почесною грамотою нагороджено Надію Миколаївну Галковську та Василя Федоровича Чепурного.

Подяку голови обласної державної адміністрації оголошено:

Анатолію Тихоновичу Бабкіну;

Анатолію Анатолійовичу Баранову;

Вадиму Хомичу Ванжі;

Олені Михайлівні Васильєвій;

Михайлу Дмитровичу Данилюку;

Василю Леонідовичу Дворянкову;

Миколі Олексійовичу Дудку;

Сергію Вільямовичу Жигінасу;

Миколі Олексійовичу Зінченку;

Віктору Івановичу Канівцю;

Олені Олексіївні Кияшко;

Володимиру Васильовичу Кузьменку;

Ларисі Дмитрівні Куровській;

Жанні Іванівні Лозанюк;

Віктору Михайловичу Молочку;

Аркадію Семеновичу Натаріусу;

Галині Федорівні Нестеренко;

Сергію Олеговичу Павленку;

Івану Федоровичу Панченку.

Відзнаки учасниками боротьби за незалежність України від імені громади міста і області вручили також Чернігівський міський голова та голова Чернігівської обласної ради.

Нагородження активістів супроводжувалося їхніми виступами і промовами, що надало заходу забарвлення своєрідного камерного мітингу. «Борітеся – поборете!», – ці слова Тараса Шевченка стали лейтмотивом зустрічі, настановою досвідчених сподвижники становлення незалежності.


Прес-служба облдержадміністрації