back

В ОДА обговорили підтримку індивідуального будівництва у селах чотирьох областей

17-08-2016 | 17:52

Сьогодні, 17 серпня, на базі Чернігівської обласної державної адміністрації відбулося виїзне розширене засідання Асоціації «Підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім».

Представники Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, державних адміністрацій Чернігівської, Київської, Полтавської, Сумської областей, голова Чернігівської обласної ради Ігор Вдовенко, представники територіальних громад, законотворці та інші профільні експерти впродовж майже двох годин працювали над питанням ефективного впровадження регіональних програм підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім».

Відкрив засідання та взяв участь у його роботі голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч. У вступному слові він відзначив вагомість значення реалізації програми в області, зокрема, у зв’язку зі складною демографічною ситуацією та необхідністю створення умов для проживання молодих фахівців соціальної сфери у сільській місцевості. Валерій Куліч також підкреслив, що на сьогодні програма «Власний дім» надає найкращі, з фінансової точки зору, умови для індивідуального будівництва на селі. Це, на переконання голови ОДА, визначає перспективність подальшого розвитку підтримки програми і бажаність збільшення обсягів її фінансування.

Серед іншого, в ході обговорення регіональних особливостей реалізації підтримки індивідуального житлового будівництва на селі, досвід Чернігівщини отримав позитивні відгуки, а її виконавці – практичні рекомендації для підвищення ефективності подальшої роботи.

Нагадаємо, що нині хід реалізації проекту на Чернігівщині визначається, зокрема, обласною програмою підтримки індивідуального житлового будівництва та розвитку особистого селянського господарства «Власний дім» на 2016-2020 роки.


Прес-служба облдержадміністрації