back

Агропромисловий комплекс Чернігівщини розвивається

16-08-2016 | 17:18

Сьогодні, 16 серпня, перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич разом з виконуючим обов’язки директора Департаменту агропромислового розвитку Олегом Крапивним та головою Чернігівської райдержадміністрації Віктором Коржем ознайомились з роботою сільгосппідприємств Чернігівського району.

У ході робочої поїздки владці відвідали ПрАТ «Чернігівське головне підприємство по племінній справі у тваринництві» в селі Довжик Чернігівського району. Приватне підприємство спеціалізується на розведенні великої рогатої худоби молочних порід та вирощуванні зернових, бобових та олійних культур. Наразі вони орендують та обробляють більше 3 тисяч гектарів землі, а їх молочний комплекс налічує близько 800 голів великої рогатої худоби.

Застосовуючи нові форми та методи господарювання, використовуючи сучасні технології, підприємство досягло високого рівня ефективності виробництва та посідає передові позиції в області. Рентабельність від реалізації сільськогосподарської продукції лише в минулому році становить 35% в галузі рослинництва та 41% в галузі тваринництва.



Наступними локаціями робочої поїздки представників обласної та районної влади стали ТОВ «Добродія Фудз» та ТОВ «Агрофірма «Іванівка АГ» в Михайло-Коцюбинській громаді. Там управлінці ознайомились з процесом підготовки зерна до зберігання та переробки, а також розглянули організацію роботи з посіву озимих культур.

У селищі передбачається будівництво великого заводу з виробництва пластівців. Його відкриття заплановано на кінець літа 2017 року. На ньому вироблятимуть не тільки вівсянку, але і різні пластівці - ячмінні, кукурудзяні, з пшона, пшениці, гороху, гречки, рису, жита і всілякі продукти на основі пластівців. Проектуванням заводу та інженерно-консультативними роботами займається компанія Buhler (Швейцарія). Ця ж компанія буде поставляти технологічне обладнання.



Всі перелічені сільгосппідприємства тісно співпрацюють з багатьма фірмами по всій країні та відіграють важливу роль в розвитку економіки області. Їх діяльність направлена не лише на експорт продукції та забезпечення населення продовольством, а й на створення нових робочих місць, в такий спосіб відроджуючи життя в селах області.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації