back

Фінансова підтримка суб’єктів малого підприємництва

02-02-2012 | 13:47

2 лютого в обласній державній адміністрації під головуванням заступника голови облдержадміністрації Наталії Білоус відбулось засідання обласної конкурсної комісії для проведення конкурсного відбору щодо здійснення часткового відшкодування за рахунок коштів обласного бюджету відсоткових ставок за кредитами, залученими суб’єктами малого підприємництва у фінансово-кредитних установах.

Робота комісії спрямована на реалізацію одного із пріоритетних завдань обласної програми розвитку малого підприємництва на 2011-2012 роки – фінансову підтримку суб’єктів господарювання у цій сфері, зокрема, часткове відшкодування відсоткових ставок за кредитами, отриманими в комерційних банках.

Розпорядженням голови облдержадміністрації від 1 грудня 2006 року № 438 “Про організацію роботи щодо часткового відшкодування з обласного бюджету відсоткових ставок за кредитами, залученими суб’єктами малого підприємництва у фінансово-кредитних установах” із змінами і доповненнями, затверджено положення про конкурсний відбір, яким визначено порядок і умови участі у конкурсі. Метою проведення конкурсу є реалізація права на одержання компенсації суб’єктами малого підприємництва. Компенсація може надаватися суб’єкту лише після погашення всіх кредитних зобов’язань у розмірі до 75% від загальної суми нарахованих відсотків по кредиту.