back

У Чернігові відкрилася виставка унікальних книг та графічних матеріалів "Зустріч зі "Словом"

02-02-2012 | 12:11

Виставка з приватного зібрання дослідника та колекціонера "Слова о полку Ігоревім" Святослава Воїнова "Зустріч зі "Словом" відкрилася 1 лютого у Чернігівському історичному музеї ім. В.Тарновського.

Відкриття персональної виставки було приурочено до 70-ти річчя з дня народження Святослава Воїнова. В цей день привітали ювіляра заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко, а також знайомі, колеги та відомі історики.

В урочистій обстановці Віктор Тканко, за багаторічну сумлінну працю з вивчення і популяризації історичної та культурної спадщини Чернігівщини вручив Святославу Святославовичу Подяку голови Чернігівської облдержадміністрації та побажав міцного здоров'я, благополуччя та подальших успіхів у популяризації безцінної колекції "Слова..."

Кожен відвідувач виставки "Зустріч зі "Словом" мав змогу оглянути понад 160 унікальних експонатів з особистого зібрання колекціонера. Святослав Воїнів з гордістю називає свою велику колекцію "Моя Словіана", в якій зібрано чимало раритетних видань. У ній налічується більше 15 тисяч найрізноманітніших матеріалів. За 35 років наполегливої праці Святослав Воїнов зібрав всі прозові та поетичні твори, багато з яких містять автографи авторів.

Виставка "Зустріч зі "Словом" працюватиме у Чернігівському історичному музеї ім. В.Тарновського до квітня 2012 року.






Головне управління культури, туризму і охорони культурної спадщини облдержадміністрації