back

Михайло Чечетов і Станіслав Прокопенко побували в Чернігівському районі

13-02-2012 | 15:01

13 лютого народний депутат України Михайло Чечетов разом із першим заступником голови облдержадміністрації Станіславом Прокопенком здійснили робочу поїздку до Чернігівського району.

На початку свого візиту вони завітали до оселі Євдокії Якубець, що мешкає в селищі Пакуль. В ці дні жінка відсвяткувала свій 100-річний ювілей. Непростим видався її життєвий шлях.

Євдокія Якубець народилася в буремні революційні часи, тож дитинство було голодним, позбавленим дитячої безтурботності. На її вік припали й часи Великої Вітчизняної війни. Жінка бачила, як німці палили її рідний Пакуль. Далі була відбудова та тяжка праця. Сьогодні жінка живе в родині дочки. Її багатство – троє дітей, шість онуків та четверо правнуків. На святкування 100-річного ювілею зібралася вся дружня родина.

Привітали Євдокію Якубець і Михайло Чечетов та Станіслав Прокопенко. Вони вручили ювілярці вітальний адрес від Президента України Віктора Януковича.

За дорученням Глави держави поважні гості завітали й до родини воїна радянської армії, який загинув під час виконання інтернаціонального обов’язку в Афганістані. В Чернігівському районі є три родини, які втратили своїх дітей під час афганської війни. Одна з них живе в селі Лінея. Микола Каранда загинув у 1985-му, 17 жовтня. Йому було лише 19 років.

Під час спілкування з матір’ю загиблого афганця Лідією Карандою Михайло Чечетов пообіцяв їй посприяти в облаштуванні території на кладовищі, де похований її син. Він наголосив, що героям Афганістану потрібно віддавати належну шану, як і ветеранам Великої Вітчизняної війни, героям Чорнобиля. Приклад їхньої мужності та самопожертви має бути взірцем для молоді.