back

Чернігів підтримав своїх олімпійців

05-08-2016 | 15:38

Сьогодні з нагоди відкриття в м. Ріо-де-Жанейро (Бразилія) ХХХІ літніх Олімпійських ігор у Чернігові відбулась урочиста церемонія підняття Державного Прапора України та прапора Національного олімпійського комітету України.

З вітальним словом до учасників заходу звернулись в.о. голови Чернігівської облдержадміністрації Леонід Сахневич, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук та Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

– Сьогодні формується нова сторінка в історії спорту. І дуже приємно, що цю сторінку разом з іншими українськими спортсменами пишуть і чернігівські олімпійці. Усі ми будемо щиро вболівати за наших земляків, оскільки віримо, що на їх честь обов’язково підніматиметься український прапор і звучатиме державний гімн. А зараз побажаємо усім нашим спортсменам багато перемог, а глядачам і вболівальникам – якомога більше приємних вражень від цих змагань, – зазначив Леонід Сахневич.

Цього року в складі Національної збірної команди України 205 спортсменів з 27 видів спорту. Серед них – троє наших земляків.

Чернігівщину представляють заслужений майстер спорту з кульової стрільби, олімпійська чемпіонка 2004 року та дворазова бронзова призерка Олімпійських ігор 2012 року Олена Костевич (тренери Чередінов І.Б. і Чередінова С.В.), майстер спорту міжнародного класу, бронзовий призер чемпіонату Європи та дворазовий чемпіон України з боксу Дмитро Митрофанов (тренери Казанін В.А. та Корець А.О.), майстер спорту міжнародного класу з легкої атлетики Ольга Бібік (тренер Філіпова В.І.).

Також на ХV літніх Паралімпійських іграх, які триватимуть в Ріо-де-Жанейро з 07 по 18 вересня 2016 року, нашу область представлятиме майстер спорту України з футболу серед спортсменів з наслідками ДЦП Олег Лень (тренер Ладисєв А.В.).



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації