back

Тема щодо ситуації з ціною на газ для споживачів не втрачає актуальності

01-02-2012 | 14:07

Зважаючи на надзвичайні погодні катаклізми цьогорічної зими, не втрачає актуальності тема щодо ситуації з ціною на газ для споживачів. На цьому наголосив голова облдержадміністрації сьогодні під час проведення наради з питань регіонального аспекту реалізації медичної реформи та роботи медичних, освітніх закладів під час складних погодних умов.

Президент України в ексклюзивному інтрев’ю „ The New York Times ” заявив, що МВФ вимагав збільшити тарифи на газ для населення і для теплокомуненерго. Це означало б підвищення тарифів на оплату квартир більш ніж на 100 % і, звісно, тарифів на споживання газу для населення, за рахунок чого компенсувати дефіцит коштів у бюджеті. „Таке навантаження для населення – надмірне, і на це не пішли”,– сказав Президент.

За словами очільника області, у напрямку ефективного використання енергетичних ресурсів на Чернігівщині ведеться системна робота. Зокрема, діє Програма енергоефективності Чернігівської області на 2009-2015 роки. Область постійно прямує шляхом зниження у паливному балансі частки природного газу. По ряду населених пунктів впроваджено проекти з переведення котелень, що забезпечують бюджетну сферу, на опалення твердим паливом.

Крім того, реалізується програма модернізації комунальної теплоенергетики області на 2011-2015 роки. Обласною держадміністрацією розглядається низка енергоефективних проектів, які насамперед, направлені на зменшення споживання природного газу.

Це, за словами голови облдержадміністрації, стане одним з пріоритетних напрямків роботи обласної влади у 2012 році.

Прес-служба облдержадміністрації