back

Ніхто не забере право українського народу виявляти шану українським військовим – Глава держави про військовий парад у День незалежності України

03-08-2016 | 07:58

Президент Петро Порошенко наголошує, що Україна має чим пишатись – і своєю армією, і своїми Збройними Силами. І військовий парад – це гарна нагода це продемонструвати.

«Ніхто не забере право українського народу віддавати шану, повагу українським військовим. І військовий парад – це якраз прекрасна можливість для того, що б це продемонструвати. Україна має зміцнювати єдність, має зміцнювати патріотизм. І військовий парад – це є гарна подія для того, щоб це продемонструвати», - наголосив Петро Порошенко під час спілкування зі ЗМІ.

Президент підкреслив, що військова техніка, задіяна у параді, не буде забрана із зони проведення АТО. «Ви зможете самі переконатися – вся техніка, яка має бути на фронті, вона буде знаходитись на фронті. Більше того, значна частина техніки, прямо перед Днем незалежності, буде безпосередньо в зоні АТО передана у війська», - повідомив він.

Глава держави також закликав не спотворювати події та факти дворічної давнини: «У нас трагедія відбулася не тому, що ми парад проводили, а тому, що агресор вторгся на нашу землю. І коли тисячі і десятки тисяч військовослужбовців регулярних збройних сил Російської Федерації вторглися до нас, то спроба знайти будь-які інші причини – це перекладання з хворої голови на здорову. Ми завжди маємо про це пам’ятати».

«У нас не внутрішні конфлікти, як дехто намагається називати це, не інші причини. У нас – агресія проти незалежної суверенної України, збройна агресія Російської Федерації, яка була розпочата саме тоді. І в цьому – головна причина», - наголосив Петро Порошенко.

Прес-служба Президента України