back

Уряд закликав голів ОДА та мерів активніше допомагати людям проводити енергомодернізацію житла

29-07-2016 | 10:32

Проведений Держенергоефективності аналіз попиту на Урядову програму з енергоефективності «теплі» кредити свідчить, що населення найактивніше долучається до енергомодернізації свого житла у тих регіонах, де є додаткова місцева фінансова підтримка. Тому 27 липня 2016 року Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман підписав відповідне доручення обласним державним адміністраціям спільно з органами місцевого самоврядування прискорити прийняття місцевих програм співфінансування енергоефективних заходів для населення.

На сьогодні в Україні діє 178 місцевих програм, за якими українці можуть отримати, окрім урядової, додаткову компенсацію своїх витрат на проведення енергомодернізації осель. З них 79 програм з виділеним на 2016 рік фінансуванням у розмірі 62,3 млн. грн.

Надання українцям безповоротної фінансової допомоги на енергомодернізацію одночасно з державного та місцевих бюджетів значно здешевлює вартість енергоефективних заходів та стимулює населення активніше утеплюватися до зими, – каже Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Саме тому Держенергоефективності закликає мерів міст пришвидшити прийняття місцевих програм з відшкодування частини суми чи відсотків за «теплим» кредитом, виділити кошти на їх фінансування та активніше розповідати населенню про вигоду, яку отримають люди від термомодернізації своїх осель.

 – Саме зараз час органам влади на місцях активізуватися та зробити все можливе, щоб українці, особливо малозабезпечені, отримували додаткову безповоротну грошову допомогу на утеплення, заміну газових котлів та восени могли в рази менше платити за комунальні послуги, – наголошує Сергій Савчук.

Як відомо, дані національного дослідження «Ефективність державної підтримки реалізації енергоефективних заходів», проведеного Держенергоефективності спільно зі Світовим банком і Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), доводять: енергоефективні заходи, які допомагає Уряд проводити населенню, дають змогу як мінімум удвічі зменшити плату за житлово-комунальні послуги, підвищують комфорт та вартість житла.


(для завантаження світлини натисніть тут)


Управління комунікації та зв’язків з громадськістю Держенергоефективності