back

Засідання ради Українського козацтва Чернігівської області

31-01-2012 | 17:21

31 січня під головуванням заступника голови облдержадміністрації Віктора Тканка пройшло засідання ради Українського козацтва Чернігівської області у якому взяли участь керівники козацьких громадських організацій області, керівники окремих структурних підрозділів облдержадміністрації.

На початку засідання Віктор Тканко поінформував присутніх, що головою облдержадміністрації підписано розпорядження «Про склад Ради Українського козацтва Чернігівської області» від 26 січня 2012 року №17.

Після чого були розглянуті питання, що винесені на обговорення.

Начальник управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації Андрій Подорван ознайомив присутніх з планом роботи ради Українського козацтва Чернігівської області на 2012 рік.

Щодо основних напрямків співпраці освітніх закладів області з козацькими громадськими організаціями членів ради поінформував начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Анатолій Заліський.

Він зазначив, що з метою виховання в учнівської молоді патріотизму, любові до України, поваги до народних традицій, національних цінностей українського народу та формування здорового способу життя управління системно співпрацює з представниками козацьких організацій Чернігівщини, а це зокрема, підготовка збірних команд області до дитячо-юнацької військово-спортивної патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), підготовка і проведення обласного етапу Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Зірниця», проведення козацьких конкурсів, свят, різноманітних заході – «Козацькі забави», «Розлийся, пісне козацька, на простори широкі» інше.

Також учасники засідання були ознайомленні з проектом положення спортивно-патріотичниї гри для учнів 4-5 класів «Козацькі ігри – дозвілля для всіх» Чернігівського козацького благодійного фонду підтримки національно-патріотичного виховання молоді «Сіверське джерело».

За результатами засідання заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко дав відповідні доручення.


Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації