back

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Канцлером Німеччини Ангелою Меркель

27-07-2016 | 08:14

Глава Української держави висловив глибоке занепокоєння різкою ескалацією ситуації на Донбасі і зростанням кількості загиблих через збільшення російськими бойовиками кількості обстрілів з крупнокаліберної зброї та продовження Росією постачання для них озброєння. Петро Порошенко також звернув увагу на активізацію російських диверсійно-розвідувальних груп, які отримують гідну відсіч з боку Збройних сил України.

Президент Порошенко наголосив на постійному порушенні Росією Мінських домовленостей. Він підкреслив важливість консолідації всієї Європи у питанні не лише збереження санкцій проти Росії, а й їх посилення у разі подальшого погіршення ситуації на Донбасі.

Співрозмовники домовились інтенсифікувати роботу в Нормандському та інших форматах. Зокрема, йшлося про узгодження чіткої «дорожньої карти» імплементації Мінських домовленостей, яка повинна включати виконання Росією безпекового компоненту.

Петро Порошенко також закликав сприяти у звільненні українських політв’язнів на території Росії та численних українських заручників на окупованій території.

Окрему увагу було приділено прискоренню ухвалення країнами-членами ЄС рішення про запровадження безвізового режиму для українських громадян.

Глава Української держави висловив щирі співчуття у зв’язку з численними людськими жертвами внаслідок нещодавньої хвилі жорстоких терористичних актів, зокрема у Ніцці та Мюнхені.

Прес-служба Президента України