back

Винні у трагедії рейсу "МН17" мають бути покарані - Президент

18-07-2016 | 08:06

Президент Петро Порошенко наголошує, що винуватці трагедії з літаком Малайзійських авіаліній рейсу "МН17" обов'язково будуть покарані. Україна, разом з країнами, чиї громадяни стали жертвами катастрофи, докладає максимум зусиль для притягнення їх до відповідальності.

"Україна пам’ятає кожного загиблого “МН17”. Тероризм неприпустимий у будь-якій формі, а винні у цій трагедії мають бути покарані!", - йдеться у заяві Глава держави у другі роковини трагедії, що сталася в небі над окупованою росіянами частиною Донбасу.

Петро Порошенко наголосив, що для розслідування злочину, який забрав життя 298 людей, та покарання винних Україна спільно з Австралією, Бельгією, Малайзією та Нідерландами активно працює над створенням міжнародного механізму для притягнення до відповідальності усіх осіб, винних у збитті літака.

"Цивільний літак, малайзійський «Боїнг-777», був збитий російськими терористами із завезеної з Росії зброї російського виробництва. Сьогодні багато вже зроблено для того, щоб злочинці понесли заслужене покарання. Рада безпеки Нідерландів провела всеохоплююче технічне розслідування причин катастрофи. Під егідою Офісу прокурора Нідерландів наразі завершується кримінальне розслідування злочину", - констатував Президент.

Глава держави підкреслив: лише РФ перешкоджає розслідуванню трагедії. "Росія, зловживаючи правом вето, заблокувала рішення Ради Безпеки ООН про утворення Міжнародного трибуналу для розслідування збиття "МН17", що є непрямим і логічним доказом її причетності до злочину. Незважаючи на це, ми спільно з партнерами робимо все необхідне для забезпечення притягнення до відповідальності всіх винних у цій трагедії", - наголосив він.

Президент також зазначив, що вся Україна, кожен мешканець нашої держави щиро співчували, і зараз співчуває усім тим сотням людей, у чиї домівки 17 липня 2014 року прийшла страшна звістка.

"Я, як і кожен українець, щиро поділяю біль тих, хто втратив у катастрофі "МН17" своїх рідних, і надалі буду боротися за те, щоб кожен злочинець, винний у збитті літака, поніс заслужене і невідворотнє покарання", - заявив Петро Порошенко.

Прес-служба Президента України